Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-08-2010, 15:52   #217
Kullanıcı Adı
Mavera
Alıntı:
novek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
liberalizmi bana açıklarmısın nedir sana göre?
Türkiyedeki sistem bu dediklerinden hangisidir?

Ben sana liberalizmi savundugumu söylemdim ki! ben liberal görüslü oldugumu ve serbest piyasa ekonomisi diger deyisle liberal ekonominin suan itibariyle "ehveni ser" oldugunu belirttim..
Türkiyede nevi sahsina münhasir bir sistem var ve gelen iktidara göre ekonomik uygulamalar degisebiliyor..
Ancak sistemi dogum sancisi ceken bir demokrasi dogum sancisina neden olansa devletci fasist güclerin iktidari birakmama hevesidir..
Türkiye de ak parti öncesinde kapitalist bir sistem mevcutt ve 59 milyon, 1 milyon icin calisiyor ve kitleler arasinda sosyal ucurum had safhadaydi..
Gücü elinde bulunduran sözde büyük isadamlari ülkemizi, halkimizi hortumlamakta servetlerine servet katmaktaydilar ancak ak parti iktidariyla beraber serbest piyasa ekonomisi baz alindi..
Böyle oluncada rekabet artti, yabancilar ülkemize yatirim yapmaya basli buda piyasayi rahatlatti ayni sekilde hortumlar kesilince birileride solugu hemen yurtdisinda aldi, kimileri ise elinde bulundurdugu medya gücüyle yaygara cikarip durumdan kendilerine vazife cikarma derdine düstüler!
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla