Konu: ق ك -
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-14-2010, 21:41   #63
Kullanıcı Adı
Fırat
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Değişim derken ?
Müslüman kadın tipi derken ? Örnek verir misin kardeşim ?

Dini öğrenmek veya dinle ilgili bir takım temel bilgilerin sadece alim,hocada şey sıh vs. vs. artık herneyse,insan illa ki bazı şeyleri bilmek öğrenmek için direk bu yollara başvurmaz -kimisi başvurur elbet aileden kazandığı eğitimle-.

Bu yollara başvurması için bazılarının ön ayak olması lazım.Misal Sagonun dediği gibi ''Alimler olmasaydı biz şuanda kördük'' demesi gibi.Ne kendilerini yüceltiyorlar,ne de en doğrusunu bildiklerini başkalarına kulak asmamak gerektiğini dile getiriyorlar.Aksine yönlendirme söz konusu.

Arka fon müziğinde zikir çekenlerin sesi olduğu klasik ilahilerin dinlenmediği artık ortada,Gençlerin bunlara rağmet etmediğide.Gençlerin en çok rağbet ettiği müzik akımlarından birisi bu kişilerin uğraştığı sanat dalıdır ve bu kişiler sanat dalını kendi nefslerini doyurmak yerine,insanlara bu tür önemli konuları anlatmasının sakıncasını söyler misin ?

İslam dinine uyup saçını kapatıp ağızlarından küflü sözler çıkaranlar var kardeşim,başını kapatmayıp orasını burasını açmayıp insanlara güzel sözlerle hitap eden bu gibi bacılarımız varken,ben onları değil bunlara kulak verir bunları sever sayar dinlerim yaymaya bakarım.

Yunus Emre'yi hep masal kahramanı sanardım,ta ki bu bayanın bir şarkısını dinleyene kadar.Bize öyl öğretildi çünkü öyle gösterdiler.Bu bayanın yaptığı şimdi büyük bir felaketmidir ?

Allah razı olsun ondan ve eşinden.
Müslüman kadın tipi derken ? Örnek verir misin kardeşim ?

Hz. Fatma-Hz Aişe

Dini öğrenmek veya dinle ilgili bir takım temel bilgilerin sadece alim,hocada şey sıh vs. vs. artık herneyse,insan illa ki bazı şeyleri bilmek öğrenmek için direk bu yollara başvurmaz -kimisi başvurur elbet aileden kazandığı eğitimle-.

Bir sövmediğiniz kalmış islam alimlerini ki kimleri kastettiğimi bile bilmeden siza yaşar nuri yada cübbeli hoca falan dememiştim oysa. Bu yolla edinilen dini bilgilinin dini sevginin onun verdiği tatminlik dugysunu merakettim doğrusu.

Bu yollara başvurması için bazılarının ön ayak olması lazım.Misal Sagonun dediği gibi ''Alimler olmasaydı biz şuanda kördük'' demesi gibi.Ne kendilerini yüceltiyorlar,ne de en doğrusunu bildiklerini başkalarına kulak asmamak gerektiğini dile getiriyorlar.Aksine yönlendirme söz konusu.

Ön ayak olsunda olsunda bu muhterem mi olacak yani:

Benim dinim bize bu kadının bu haline bakmayı yasaklarken siz diyorsunuz o ön ayak olsun bize bu ne kadar saçma bir fikir..

Arka fon müziğinde zikir çekenlerin sesi olduğu klasik ilahilerin dinlenmediği artık ortada,Gençlerin bunlara rağmet etmediğide.Gençlerin en çok rağbet ettiği müzik akımlarından birisi bu kişilerin uğraştığı sanat dalıdır ve bu kişiler sanat dalını kendi nefslerini doyurmak yerine,insanlara bu tür önemli konuları anlatmasının sakıncasını söyler misin ?

Ben el kol ve söz sanatlarından başka birşey görmedim birinin boyadan yüzü tanınmıyor diğerinin ise sakaldan. El kol hareketleride cabası.. Sakıncası ise kendileri gibi bir kitle ortaya çıkmış zaten daha ne olsun..

İslam dinine uyup saçını kapatıp ağızlarından küflü sözler çıkaranlar var kardeşim,başını kapatmayıp orasını burasını açmayıp insanlara güzel sözlerle hitap eden bu gibi bacılarımız varken,ben onları değil bunlara kulak verir bunları sever sayar dinlerim yaymaya bakarım.

Başını zevk için örten kadınlar bilirim ona günahımı vermem başını allar rızası için kapatanlar bilirim ona bin canım olsa bininide veririm meselede burda zaten ya adam gibi yaşayacaklar yada bu yükün altına girmeyecekler.. İşte böyle maskara olurlar çoluk çocuğa..

Yunus Emre'yi hep masal kahramanı sanardım,ta ki bu bayanın bir şarkısını dinleyene kadar.Bize öyl öğretildi çünkü öyle gösterdiler.Bu bayanın yaptığı şimdi büyük bir felaketmidir ?

Bunada diyecek birşey bulamadım muhteremi dinlemedim hiç ondan olabilir.

Eleştiri yapılırken tarafsız olunur siz ise tarafsınız.. Soracağınız sorularda buluşmak üzere esen kalın..