Yazdıklarınızın hepsini okudum ve üzüntüm bir kez daha arttı.Türk kimliği zaten Osmanlı ile Müslüman kimliği ile bütünleşmiştir.Yunanların tarihi karartmaya ve türklere olan hıncını bende ünlü bir dizi olan CNBC-e'de izlenilen Pasific dizisi ile örnek vereceğim.Pasific dizisi 2. dünya savaşını anlatan bir Amerika yapımı dizidir.Pasific dizisinde bir Amerikalı genç asker bir yunanlı ailenin yanına gider.Kadına sorar siz niye Yunanistandan uzaksınız der.O da:"Biz Yunanistanın İzmir şehrindeydik.Türkler geldiler yıktılar bizde göç etmek zorunda kaldık."dediler.Askerde:"Türkler...Türkleri duymuştum evet öle bir şey olduğunu duymuştum fakat bilmiyordum."der.Bu kısa bir örnek tabi Türkiyede yayın yapan bir televizyon kanalının böyle bir diziyi yayınlaması bile suçtur.Herkes tabi eleştiri yağmuruna tuttu Pasific dizisinin sitesini.Birde hatırlıyorumda Beşiktaş'ın eskiden rengi kırmızı beyazmış sonradan Batı Trakyalılar için siyah-beyaz yapmışlar.Bende her beşiktaşı duyduğumda Batı Trakyadaki Türkleri onlar aklıma geldikçede ordaki zulüm aklıma geliyor.
|