Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-14-2010, 23:38   #53
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
Hasan ERBEK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Iste anlamadiginiz konuda bu ya.Bu konvoyun adi ve amaci ne idi.Sadece yardim mi goturmek.IHH daha once gitmedimi oralara.Veyahut israil in musade ettigi 3-5 cesit yardim malzemesimi sokmak?
Filistin Bagimsiz bir ulke her ne kadar uniter devlet yapisida olmasa.Gazzede onun bir vilayeti.Kim ne hakla oraya ambargo uyguluyor?Veyahut oranin karasularina hukmediyor.Diplomasi yapilmaliydi deniyor?Neyin diplomasisini yapacaksiniz?BM,AB ve Uluslararasi Hukuku dinlemeyen israilinmi diplomasisi yapilacak?Ve daha once yapilmadimi?Konvoyun amaci surda gedik acma babinda bu amborgoyu delmekti oncelikli hedefi.Dusunun gecenlerde hepimiz okuduk iki maddenin girisine izin vermis israil.Ne bu iki madde.Kuru pasta ve meyvesuyu.El vicdan oraya ne giriyordu onceden bu bile yasakliysa?
Can kayiplarina gelince Allah(C.C) gani gani rahmet eylesin onlarin yuzu suyu hurmetine bizlerede sefaat eylesin.uzulduk ama onlar sevindi.Hem sehitlikle sereflendi hemde dogan sonucler uluslararasi camiada Israili yanlizlastirdi.simdi meyvelerini topluyacak bu kutlu hareket.Ajansalar dusen habere bakin.irlanda israil mallarini boykot etme cagrisinda bulundu.Insallah devamida gelecektir.Bilmem analatabildim mi anlayabildin mi?

Anlıyoruz merak etmeyin. Bu olaya iki farklı bakış açısı var:

1. Bizim ve Fethullah Gülen'in bakışı: Öncelikli olarak Gazze'deki Filistin Halkına yardım etmek ve onların ihtiyaçlarını karşılamak için İsrail'li yetkililerden izin alarak Gazze'ye yardım götürmek. Gazze'ye uygulanan ambarogunun kalkması için
neler gerekiyorsa yapılması için diplomatik yolları kullanmak.

2. Sizin ve sizin gibi düşünen kardeşlerimizin bakışı: Ne olursa olsun Gazze Ambargosunu delmek, Gazze Halkına uygulanan ambargoyu bitirmek ve bu uğurda gerekirse ölümü göze almak, savaş çıkarabilecek hareketlerden de kaçınmamak.

Gazze Ambargosunun kaldırılması için öncelikle diplomatik yolların sonuna kadar kullanılmasından yanayım. Eğer diplomatik yollar sonucunda Gazze Ambargosu kaldırılamazsa, o zaman diğer seçeneğin düşünülmesinden yanayım.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla