Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı
Anlıyoruz merak etmeyin. Bu olaya iki farklı bakış açısı var:
1. Bizim ve Fethullah Gülen'in bakışı: Öncelikli olarak Gazze'deki Filistin Halkına yardım etmek ve onların ihtiyaçlarını karşılamak için İsrail'li yetkililerden izin alarak Gazze'ye yardım götürmek. Gazze'ye uygulanan ambarogunun kalkması için neler gerekiyorsa yapılması için diplomatik yolları kullanmak.
2. Sizin ve sizin gibi düşünen kardeşlerimizin bakışı: Ne olursa olsun Gazze Ambargosunu delmek, Gazze Halkına uygulanan ambargoyu bitirmek ve bu uğurda gerekirse ölümü göze almak, savaş çıkarabilecek hareketlerden de kaçınmamak.
Gazze Ambargosunun kaldırılması için öncelikle diplomatik yolların sonuna kadar kullanılmasından yanayım. Eğer diplomatik yollar sonucunda Gazze Ambargosu kaldırılamazsa, o zaman diğer seçeneğin düşünülmesinden yanayım.
|
Bakin sadece kulaktan dolma bilgilerle,sadece ilgi duydugunuz birisinin arkasinda olmak zorunda hissettiginiz ortaya cikiyor.buyurun okuyun IHH baskani Bulent Yildirim'in Fetullah Gulen'e cevabini
''Biz İsrail’e başvurduk ve bizi hep oyaladı İsrail. Cenevre sözleşmesine göre hareket ettik, açık deniz olduğu için bölge İsrail’in egemenliği altında değil. Doğrusu üzüldüm, inşallah bu haber yanlıştır, ben başsağlığında bulunmasını bekliyordum. Kendisine saygı duyuyoruz. Eleştirileri zannediyorum bir ara yüzyüze gelirsek derdimizi anlattığımızda vazgeçecektir. Açıklamayı keşke bizimle görüşerek yapsaydı.''
Gerekli videolarda mevcut internette izleyebilirsin.