Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-15-2010, 14:21   #92
Kullanıcı Adı
montenegro
ben konu başlığından çok farklı düşünüyorum

Başta milli görüş olmak üzere bir çok islami cemaat veya tarikat Fethullah hocayı gördüğüm kadarıyla seviyor ,eleştirdikleri yanları olabilir ama genelde saygı duyuyorlar ve seviyorlar

mesela bir çok nurcemaatinin içinde bulundum ,Fethullah hocayı eleştirdikleri yönleri olmasına karşın neredeyse hepsi seviyor

aynı şekilde menzil olsun esat çoşan hoca olsun ve Mahmut hoca olsun genelde seviyorlar

aynı şekilde Milli Görüş camiası içindede sevenler az değil Fethullah hocayı hatta Avrupa ve Avusturalyada bir çok organizeyi birlikte yapmakta olduklarına şahit oldum

fethullah hocamın başörtüsü hakkındkai görüşleri aşağıdaki gibidir

buyrun

http://www.herkul.org/kiriktesti/ind...rticle_id=5288

Başörtüsü Dinin Açık Emridir
Tesettür, gerçi dinin esasını teşkil eden imanî meselelerden değildir; İslâm’ın beş şartı arasında da yer almaz. Fakat, Kur’an’ın açık emridir. Farziyeti, hem Kur’an’la, hem Sünnet-i sahiha ile, hem de on dört asırlık İslâm tarihindeki uygulamalarla sabittir. Nur Suresi’nin 31. âyetinde mü’min kadınların başlarını, boyunlarından ve göğüslerinden açık bir yer bırakmayacak şekilde örtmeleri emredilmektedir. Dinin bu konudaki emirleri mezkur ayetle de sınırlı kalmamıştır. Düşünün ki, Peygamber Efendimiz’in pak zevceleri, hükmen mü’minlerin anneleridir. Peygamberimizden sonra onlarla evlenmek mü’min erkeklere haram kılınmıştır. Böyle iken, Ahzab Suresi’nin 59. âyetinde, sadece mü’min kadınlara değil, Peygamber Efendimiz’in mualla zevcelerine de “Dış örtülerini, cilbablarını üzerlerine salsınlar” emri bildirilmiş; Sünnet-i sahihanın ve İslâm tarihindeki bütün uygulamaların ortaya koyduğu üzere, el, ayak ve -Hanefi Mezhebi’nde yüz dışında- bütün vücudun bol bir elbise ile örtülmesi emredilmiştir.
montenegro isimli Üye şimdilik offline konumundadır