Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-16-2010, 15:57   #256
Kullanıcı Adı
novek
Alıntı:
MaU_95 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Güzel kardeşim, komunizm yıkılmaya mahkum bir yönetim biçimidir. Ayrıca insanların bugüne kadar kazandıklarını elinden alman gerekir. Kazanılmış hakları ellerinden alamazsın dinin buna izin vermez. Ve insanlar özgür olmalıdır. Özgürlükleri kısıtlarsan o sistem çatlar gider. Kapitalizm benim el üstünde tututuğum bir sistem değil kesinlikle. Ancak bu sistemde her insanın bir üste çıkma hatta zirveye ulaşma şansı var. Bu sistem ne yazık ki komunizmden daha iyi bir sistem. Herkes ister bütün insanlar eşit olsun. Ancak bu eşitik bir ilizyondan ibaret oluyor komunizmde. Biz zorlama, bir mecburiyet oluyor. Oysa şuanki sistemde herkes eşit şansa sahip, ha zenginin hiç, fakirin daha çok uğraşması gerekiyor. Bu bir gerçek. Ancak bu hayatı bir şekilde yaşayacağız.

Burası büyük bir tiyatro sahnesi, hepimizin rolleri var. Bu rolü oynarken tek yapmamız gereken Yüce Yaratıcının koyduğu kurallara uymak ta ki sahne arkasına geçene kadar. Orda zaten herkes aynı.
hayır kazandıklarına asla dokunulmayacak.
ama uretim araçları ve tuketim malları olarak olaya bakarsak.
mesela sen çok çalışmışsındır. istedgin kadar tuketim aracı alabilirsin.
ama başkalarını paran ile somuremezsin.
buna gore bu çok çalışarak bukadar buyuk servet kazananların elinden hiç birşeyi alınmayacak paralarını istedikleri gibi harcasınlar.
ama artık işçileri çalıştırmayacaklar işçileri devlet çalıştırıcak.
tabiki bugune kadar emekleri ile kazandıklarını devlet elindne almıycak istedikler igibi harcayabilirler.
novek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla