Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-28-2010, 05:57   #23
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Alıntı:
ALmi´ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Abi pardon ama adı 'Kürt Böreği' olan bir börek var da biz mi bilmiyoruz bunu ?
Kürt Böreği







Malzemeler:

4 Su bardağı un
1 Çay bardağı yoğurt
2 Yumurta
1 Paket kabartma tozu
250 Gr. Margarin
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 - 2 Fiske tuz

Yapılışı:

Unu eleyin ve ortasını havuz gibi açın. Yağ, yumurta, kabartma tozu ve 1 fiske tuzu ekleyerek hamur yapın. Hazırladığınız hamuru 20 adet beze yapın. 15 dakika bekletin. Margarini eritin ve soğutun. Bezeleri merdane ile açın. Açtığınız yufkayı yağlanmış tepsiye yayın; üzerini yağladıktan sonra diğer yufkayı üstüne koyun. 3 bolca yağladıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Hafif soğuduktan sonra pudra şekeri serperek dilimlere keserek servis yapın.

Kürt Böreğini çok severim. Olsa da yesek.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır