07-05-2010, 22:42
|
|
|
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı
Türkçülük kavramı Türklüğü zorla başkalarına dayatmak anlamında ırkçı bir ideolojidir ve kınanması gerekir. Aynı Kürtçülük kavramı gibi..
Türklük kavramı ise bundan farklıdır. Türklük kavramı, Türk Milleti'nin sahip olduğu; dinî değerlerin, kültürel değerlerin, gelenek ve göreneklerin korunup, gelecek nesillere aktarılmasıdır. Siz kendinize ait değerlerin çocuklarınıza ve torunlarınıza aktarılmasını istemez misiniz? Elbette istersiniz. Türklük de işte böyledir. Türklük, Türk Milleti'nin sahip olduğu; iyi, doğru ve güzel değerlerin yaşatılıp gelecek nesillere aktarılmasıdır.
Fırat kardeşime söylediğim, niye burada benimle Zazaca konuşmuyorsun da Türkçe konuşuyorsun sözünü yanlış anlamışsınız. Ben sadece bir durum tespiti yaptım. Türk olmasanız da illa Türkçe konuşacaksınız diye bir zorlamada kesinlikle bulunmadım. Söylediğim o sözü tahrik olarak algılamanız doğru olmamıştır. Bu forumda Türk etnik kimliği dışında etnik kimliğe sahip olan kardeşlerimiz var. Peki niye hepimiz Türkçe yazarak anlaşıyoruz? Çünkü herkes yorumlarını kendi ana dillerinde yazarsa; kimi Arapça, kimi Kürtçe, kimi Lazca, kimi Zazaca yazarsa birbirimizi anlayamayız. Hepimiz Türkçe'yi bildiğimiz için yorumlarımızı Türkçe yazıyoruz ve birbirimizi anlayabiliyoruz.
|
Valla son paragrafta hem fikir olmakla beraber ilk iki paragrafa pek de katıldığımı söyleyemeyeceğim. Türklük kavramından kastettiğiniz değerleri, Türklük başlığı altında bir Kürt kabullenmeyebilir kendince haklı sebeplerle..
O nedenle; özetle şunu söylemek istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyoruz. Kürdüm, Türküm, Çerkezim, Lazım vs..
Konu Feride tarafından (07-05-2010 Saat 22:44 ) değiştirilmiştir..
|
|
|