Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-06-2010, 00:47   #75
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
ALmi´ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben o bayrağa Türk bayrağı gözüyle bakmam. Çünkü o bayrakta temsil edilen kan da Çanakkale de şehit olmuş Kürtlerin kanı da var !
Ben neden o zaman o bayrağa Türk bayrağı diyeyim ?
Siz öyle deyin. Hem hiç fark etmez de o bayrağın adının ne olduğu. Beni ilgilendiren o bayrağın neyi kimi temsil ettiği.

Şuan bizi öyle bir konuma getirmek istiyorsunuz ki az önce de yukarıda bunu özellikle söylediğinizden eminim , bizleri 'Kürt faşistliği' yapmakla suçkuyorsunuz aslında.
Size bunun böyle olmadıgını uzun uzun anlatamayacagım. Çünkü beni bilen , beni tanıyan aynı şekilde Fıratı , Muhammedi ve diğer arkadaşları tanıyan , bilen biliyor.

Bugüne kadar hep şunu söyledik.Bizim için Türk-kürt-laz fark etmez. Çünkü zaten zamanında kürtler bu ayrımcılık yüzünden yeterince çekmiş bir ırk. E madem yaşamışız , görmüşüz o zaman neden aynı şeyi diğer ırktan olan insanlara yapalım ?
Ya benim birçok türk , laz arkadasım var. Onlarla bir kez olsun şu türk-kürt muhabbetini açmıyoruz.
Çünkü onlar sizin gibi ''Kürtler de Türk milletine dahildir'' gibi söylemlerde bulunmuyorlar.

Son cümlenizde açıklamışsınız sözde Türklükle , Türkçülüğün ne olduğunu.

O zaman ben de kendimce yazayım buraya Türklük ve Türkçü'lüğün tanımlarını olsun bitsin ?

Bu kadar insan kürdü türkü fark etmez bangır bangır bağırıyorsa forumda , ikisinin aynı seyler oldugunu ısrarla söylüyorsa , o zaman kendi bildiğinizi az kulak arkası edin. Bu kadar insan yalan söylemez deyip ne dediğimizi anlamaya çalışın lütfen.
Hayır, özellikle söylemedim. Sizi Kürt Faşizmiyle suçlamadım ve suçlamıyorum. Ama şunu da gözden uzak tutmamak lazım ki, Türkiye'de Türk Irkçılığıyla atbaşı giden bir Kürt Irkçılığı vardır. Türk Irkçılığı da Kürt Irkçılığı da Türk Milleti'nin başına bela olmuştur. 29 Kürt İsyanına ve on binlerce vatandaşımızın ölmesine Türk Irkçılığı ve Kürt Irkçılığı sebep olmuştur.

Kürtleri zorla Türk Milleti'ne dahil etmek gibi birşeyi söylemiyorum. Eğer Kürt kardeşlerimiz Türk Milleti'nin bir parçası olmayı kabul etmiyorlarsa, onları zorlayarak siz Türk Milleti'nin parçası olacaksınız diyemeyiz. Eğer Kürt kardeşlerimiz, biz Türk Milleti'nden değiliz diyorlarsa, hayır kabul etmiyoruz siz Türk Milleti'ndensiniz diyemeyiz. Kürt kardeşlerimizi zorla birşeye razı edemeyiz. Bu konular iyi niyetle oturulur, tartışılır ve bir çözüme ulaştırılmaya çalışılır.

Tekrar söylüyorum: Türklükle Türkçülük farklı şeylerdir. Türklerin tarihten bugüne getirdikleri tüm kültüre Türklük denir. Türklükten rahatsız olmanıza gerek yoktur. Türklük yayılmacı bir ideoloji değildir. Türk Kültürünün sahip olduğu; iyi, güzel ve doğru değerler Türklüktür. Türke ait değerler Türklüktür. Kürt Kültürünün sahip olduğu; iyi, güzel ve doğru değerler de Kürtlüktür. Kürde ait değerler Kürtlüktür.

Sorun Türklükte ve Kürtlükte değil, Türkçülükte ve Kürtçülüktedir. Türklük ve Kürtlük normal insani değerlerken, Türkçülük ve Kürtçülük faşizan ideolojilerdir.

Burada bu kadar alınganlık göstermenizin sebebini anlamış değilim. Sonuçta sohbet ediyoruz. Benim size zorla birşeyi kabul ettirmek gibi ne bir derdim var ne de böyle bir niyetim var. Ne sizi ne de başka bir kardeşimi kırmak ya da üzmek gibi birşeyi istemem. Bu konuda yapılmış olan yorumlardan anlaşılıyor ki, milletin tarifi ve adı konusunda bir anlaşmazlık var.
Bu konular iyi niyetle oturulur, tartışılır ve bir çözüme ulaştırılmaya çalışılır.

Bu sohbetimiz bir yorumumda İslam ve Türklük davası dememle başladı. Dikkat ederseniz öncelikle İslam diyorum. İslam Dinine göre Müslümanlar kardeştir. Birbirlerinin kardeşleri olan Müslümanların birbirleriyle aralarındaki meselelerini, kardeşlere yakışır bir şekilde dostça halletmeleri gerekir.

Peygamber Efendimiz, Müslümanların birbirlerinin kardeşleri olduklarını vurgulayan bazı Hadis-i Şeriflerinde şöyle buyurmaktadır:

"Müslümanlar kardeştir. Takva hariç, biri ötekinden üstün değildir."

"Müslüman Müslümanın kardeşidir; ona zulmetmez, ona yardım eder."

"Müslüman kardeşine üç günden fazla dargın durmak helal değildir."

Konu Cihannur tarafından (07-06-2010 Saat 01:55 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla