07-06-2010, 12:32
|
|
|
Türkiye'de Türk etnik kimliğinden farklı olan Kürtler dışındaki etnik kimliklere mensup insanların çok yüksek sayılarda olmadığını biliyorum. Bakın İnternetten bulduğum bir veriyi sizinle paylaşayım:
"Prof. Dr. Mehmet Şahingöz
Merkezi Amerika'da olan Ethnologue data from: Languages of the World kuruluşunun P.A.Andrews tarafından hazırlanan raporu kaynak alınmıştır.
Türkiye'de Etnik Dağılımlar...
% 86.21 Türk = 60.347.000 kişi
% 13,79 Diğer = 9.653.000 kişi
Kürtler % 8,36 / 5.852.000 kişi
Zazalar % 0,53 / 371.000 kişi
Çerkezler % 2,14 / 1.520.000 kişi
Araplar % 1,63 / 1.141.000 kişi
Lazlar % 0,02 / 14.000 kişi
Diğer % 1 / 700.000 kişi
Toplam % 13,79
Kürt Kökenli nüfusun %8 olarak kabul edilmesi, Kürtlerin 15-20 milyon olduklarını savunan çevrelerin tepkisine yol açabilir Ancak şunu belirtmek gerekir ki, yerli yabancı hiç bir ciddi araştırmacı ya da kurum Kürt nüfusu böylesine abartılı rakamlarla ifade etmemektedir Ayrıca çok sayıda ciddi veri %8'lik oranı doğrulamaktadır...
Türkiye’deki Kürt nüfusu gerçek dışı göstermenin maksat dışında hiç bir anlamı yoktur Türkiye’deki Kürt kökenli nüfusun 6-7 milyon olması hiç bir şekilde Kürt kimliğini inkâr için bir gerekçe teşkil etmediği gibi, Kürtlüğe en ufak bir saygısızlık göstergesi olarak da algılanamaz...
1985 nüfus sayımındaki belirlemeye göre Doğu ve Güneydoğudaki halkın (9 903 000 kişi) sadece 2 766 000'ı Anadil olarak Kürtçe’yi bildirmiştir Kalan %72'lik bölümün anadili Türkçe’dir."
Alıntı:
Vuslata Hasret Nickli Üyeden Alıntı
"Lozan Antlaşması'nda Müslüman Türk ırkından farklı ırklara sahip olan Müslüman ırklar neden azınlıklarımız olarak kabul edilmemişken (Kürt Azınlık, Çerkez Azınlık, Arap Azınlık, Laz Azınlık yokken), gayrimüslim ırklar azınlık olarak (Ermeni Azınlık, Rum Azınlık varken) kabul edilmişlerdir. Çünkü Anadolu'da yaşayan Müslüman Anadolu Halkları bir millet (Müslüman Türk Milleti), Anadolu'da yaşayan Gayrimüslim Halklar (Müslüman Türk Milleti'nin Azınlığı Gayrimüslim Halklar) diğer bir millet olarak kabul edilmiştir. Lozan Antlaşmasına göre Türkiye'de iki millet vardır. Bunlar; Çoğunluk Müslüman Milleti (Türk Milleti) ve Gayrimüslim Azınlıklar Milleti'dir."
Yok sen Tarihte bilmiyorsun....Senin herhalde Lozan'a Kürt Milleti adına bir temsilci gönderildiğini hatta Kürdistan kurma kararı alındığından ve buna Kürt Milletinin ayaklanıp karşı çıktığından haberin yok....
Bilmiyorduysan öğren....Barışcan abiye gidersen bu konuda seni daha fazla aydınlatır....
"Almanya'da doğup büyüyen bir Türk kökenli Alman vatandaşı kendisine ülkesi sorulduğunda Almanya der." demişsiniz. Sizin bu cümlenizi "Türkiye'de doğup büyüyen bir Kürt kökenli Türk vatandaşı ülkesi sorulduğunda Türkiye der." diye de düzenleyebiliriz. Bu sözünüz, Türk vatandaşı olmayı yani Türk Irkının bir vatandaşı olmayı kabul ediyorsunuz anlamına gelir."
İşte Almanya vatandaşlığındaki o "ya" 'yı atarsan ne olur Alman olur değil mi buda bir ırktır....Türkiye de ki "ye"'yi atarsan Türk kelimesi kalır ki oda bir etnik vurgudur bir ırkın adıdır.
Sen bu ülkenin Anayasasına bakarak hareket ediyorsan vay halimize! Yani bu ülkenin bu kadar kötü günler geçirmiş ve geçiriyor olmasının sebebi zaten ülkemizin totaliter yapısından gelmiyor mu? Yoksa insanların canı sıkıldı hadi hoppa sorun falan mı çıkaralım dediler.....
|
Tarih'i bilebildiğimiz kadar biliyoruz. Lozan Antlaşması'nda bana Müslüman Azınlık gösterebilir misiniz? Barışcan kardeşimiz o konuları iyi biliyorsa Lozan Antlaşması'nı masaya yatıralım; hep birlikte Lozan Antlaşması'nı tartışalım. Lozan Antlaşması'nda kabul ettiğimiz Kürt Milleti diye bir azınlığımız var mı? Yok!
Niye Lozan Antlaşması'nda; Kürt olsun, Laz olsun, Arap olsun, Müslüman Halklar azınlık olarak kabul edilmediler de, Ermeniler olsun, Rumlar olsun Gayrimüslim Halklar azınlık olarak kabul edildiler? Lütfen bu soruma cevap veriniz.
Anayasaya bakıp hareket etmemle alakası yok. Türk Milleti kavramının Anayasamız dahil pek çok yerde ve uygulamada yerleşik bir kavram olduğunu vurgulamak için o örnekleri verdim. Türk Milleti kavramını ben uydurmuş değilim.
Bakın çok kereler yazdım. Bir kez daha tekrarlayayım: Milletimizin adı Cumhuriyetten beri Türk Milleti'dir. Türk Milleti ırkî değil, dinî ve kültürel bir kavramdır. Ben bir tespitte bulunuyorum. Kafamdan birşey uydurmuyorum. Kürt kardeşlerim, Türk Milleti'nin parçası olmayı kabul etmiyorlarsa, milletimizin adını Türkiye Milleti olarak değiştirelim. Eğer Kürt kardeşlerimiz, biz Türkiye Milleti kavramını da kabul etmiyoruz diyorlarsa; oturalım, konuşalım, tartışalım ve milletimize başka bir ad bulalım.
Alıntı:
ALmi´ Nickli Üyeden Alıntı
Bu konu ne için açıldı hemen kapatın vs diyen arkadaşlara şunu söyleyeyim. Bu konunun açılmasının bizimle alakalı olmadığını, daha önceki konuları takip etmişseniz kimden kaynaklı ortaya çıktığını göreceksiniz.
Herkes tek bir kişiye laf anlatmaya çalışıyor. Ama o kişi inatla benim dediğim doğrudur demekten kendini hiç alıkoymadı kaç sayfadır.
Bu da demek oluyor ki istersen bir on sayfa daha yaz , bir şeyler anlatmaya çalış , çözüme ulaşmayacak bu konu her zamanki gibi.
Akıncı bir şey söylemiş yukarıda
İşin özü bence de bu.
Artık bu konuda bir şey yazmayacağım. En azından deneyeceğim. Çünkü kaç sayfadır bir şey anlatamadıysak , bundan sonra da anlatamayız herhalde.
|
Almi kardeşim, lütfen bu konuda yazmış olduğum mesajlarımı sakin sakin bir kez daha okuyunuz. Bu konuda yazmış olduğum tüm mesajlarımı bir kez daha okuduğunuz zaman, "Herkes tek bir kişiye laf anlatmaya çalışıyor. Ama o kişi inatla benim dediğim doğrudur demekten kendini hiç alıkoymadı." sözünüzün doğru olmadığını göreceksinizdir. Bakın bir kez daha söylüyorum: Türk Milleti kavramını ben bulmadım. Miletimize Cumhuriyetimizin kuruluşundan beri Türk Milleti denilmektedir. Türk Milleti kavramında ısrarcı da değilim. Milletimiz; oturur, konuşur, tartışır ve mesela Türk Milleti yerine Türkiye Milleti kavramını getirebilir. Gördüğünüz gibi bir çözüm önerisi sunuyorum. Bu konuda inatçılık eden birisi böyle bir çözüm önerisi sunabilir mi? Hayır, sunamaz! İnat etmiyorum. Türk Milleti kavramından rahatsızlık varsa; oturalım, konuşalım, tartışalım ve milletimize yeni bir isim bulalım.
Hayatta iki temel değere bağlıyımdır: Bunlar İslam ve Türklük'tür. İslam'a ve Türklüğe bağlıyımdır. Başkalarına ne İslam'ı dayatırım, ne de Türklüğü dayatırım. İslam'ı ve Türklüğü bütün güzel değerleriyle; koruyup, yaşayıp, gelecek nesillere aktarmaya çalışırım.
Konu Cihannur tarafından (07-06-2010 Saat 12:47 ) değiştirilmiştir..
|
|
|