Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-06-2010, 14:43   #4
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Alıntı:
barışcan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Fırat kardeşimiz konu nedeniyle güzel bir fikir ortaya sürdü.Lakin gelişmeler pek hoşuma gitmedi o yüzden geride durmayı yeğledim.Ama yinede kenarda çekilmek yerine bir kaç kelime yazmak istedim.Buyrun birde olaya burdan bakalım


1876 KANUNİ ESASİ

Tebaai Devleti Osmaniyenin Hukuku Umumiyesi

Madde 8 -Devleti Osmaniye tabîyetinde bulunan efradın cümlesine her hangi din ve mezhepten olur ise olsun bilâ istisna Osmanlı tabir olunur ve Osmanlı sıfatı kanunen muayyen olan ahvale göre istihsal ve izae edilir.

Şimdi anlaşılıyormu neden osmanlı döneminde türk kürt vb ayrımı olmadığını çünkü herkes OSMANLI idi.Yani osmanlıdın şefkatli kollarındaydı herkes

1924 ANAYASASI

Madde 88- Türkiye’de din ve ırk ayırdedilmeksizin vatandaşlık bakımından herkese “Türk” denir

1924 anayasasında insanlar kürt laz çerkez vs kimse aslını söyleyemiyordu zaten kanun diyor sen ''türk''sün o kadar.... yok ben değilim dersen sürgün ve hain olursun.

1961 anayasası

MADDE 54.- Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür


Buda sözde en demokratik türkiye cumhuriyeti anayasası
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundaki yanlış uygulamaları ve 27 senelik CHP diktatörlüğünü savunmuyorum ki! Cumhuriyetin kuruluşundaki uygulamaların doğru olduğunu kabul etseydim, AK Parti'li değil de CHP'li olurdum Allah korusun. Öyle bir durumda da AK Parti'nin bir forumuna değil CHP'nin bir forumuna üye olup orada paylaşımlarda bulunurdum.

Sivil, demokratik ve özgürlükçü yeni bir anayasadan yanayım. Millet olarak hep beraber; oturalım, konuşalım, tartışalım ve yeni anayasada milletimizin adının ne olacağına veya üst kimlik - alt kimlik tanımlamalarının nasıl yapılacağına kardeşçe karar verelim. Kimseye istemediği bir tanımı zorla kabul ettirmeyelim.



Alıntı:
barışcan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sen böyle biliyor ve söylüyorsun.

Peki Türk Dİl Kurumu ne diyor ona bakalım;

Türk
öz. a. 1. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan halk ve bu halktan olan kimse: 2. Dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan, Türkçenin değişik lehçelerini konuşan soy ve bu soydan olan kimse

Türklük, -ğü
öz. a. 1. Türk olma durumu. 2. Türklere özgü nitelik 3. Türklerin meydana getirdiği topluluk

Türkçülük, -ğü
öz. a. Osmanlı Devleti'nin son yıllarında ortaya çıkan, Osmanlılık ve İslamcılık akımları karşısında bütün Türklerin tek vatanda ve tek bayrak altında birleştirilmesini amaçlayan akım, Pantürkizm

Bilmem anlatabildim mi?
Tamam işte benim dediğim de hemen hemen Türk Dil Kurumu'nun sözlüğünde yazılı olanlardır.

Türkçülük: Osmanlı Devleti'nin son yıllarında ortaya çıkmış olan ideolojik bir akım. Daha sonra bu akımda değişiklikler oldu. Türkçülük, farklı etnik kimliklere karşı saldırgan ve asimilasyoncu faşizan bir ideolojiye dönüştü.

Türklük: Türk olma durumu. Türklere özgü nitelik. Türklerin meydana getirdiği topluluk. Yani Türklerin varlığı, Türklere ait tüm değerler. Türk olma durumu denildiği zaman; dinî dışlayabilir miyiz, kültürü dışlayabilir miyiz, gelenek görenekleri dışlayabilir miyiz? Hayır, dışlayamayız! Türk olma durumu Türklük, Türk'ün tarih boyunca günümüze kadar getirdiği tüm; iyi, doğru ve güzel değerlerin; korunup, yaşatılıp, gelecek nesillere aktarılmasıdır.
Gelecek nesillerin de Türk olma durumunu ve Türklere özgü nitelik özelliklerini korumalarıdır. Benim dediğim işte tam da budur.



Konu Cihannur tarafından (07-06-2010 Saat 14:46 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla