Alıntı:
sidre Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
mavera, Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
sidre Nickli Üyeden Alıntı
dıyaloga karsı degılım bız ne dın nede ınsan ayrımı yapmıyoruz ama bu aralar bırsey dıkkatımı cekmeye basladı sınırlı olması gereken dıaloglar samımıyete donustu bu olay benı dusunduruyor bır agırlıgı kalmadı gıbı gelıyor bana dıoyanet ıslerının  : 
|
nasil yani samimiyete dönüstü kardes..sinirlidan kastin nedir?..diyanetin ne anlamda bir agirligi kalmadi?
|
bu dıyaloglar samımıyete dondu dernek kastım su gorusmeler arttıkca ulkemızde farklı dınlere basglı ınsanlar cogalmaya basladı ders kıtapları neredeyse dın kıtabı olmaktan cıktı dıyanetın bır agırlıgı olmalı dıyorum cunku tek ve esas dın bızım dınımız dıyer dınlerede saygımız var ama bu kadarıda agır gelıyor bıze yakında dıyanet dıyecek sızde paskalya bayramını kutlayın
|
unuttun herhalde biz laik bir ülkeyiz!..gerci laik bir ülkede diyanet isleri baskanligi neden varsa orasida tartisilir ama ;)..
ortada karisik bir durum var..laiklik din ve devlet islerinin birbirinden ayrilmasi demek..diyanet isleri devlete bagli..
cogunlugu müslüman bir ülkede diyanet isleri baskanliginin nasil bir statüye sahip olmasi lazim biraz tartisilir..malumunuz bizler diyanet islevsiz diye yakiniyoruz, aleviler diyanette bize yer yok diye yakiniyor!