Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-29-2010, 00:52   #7
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
TYH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
20 milyon kürt var hesabına göre,diğer halkları da sayarsak harbiden -50 kişi falanız biz yav.Şaka bir yana anadili okulda öğrenim dili yaparsanız çocuk bocalamaz mı?Bu haliyle de anne babası sadece kürtçe bilenler sıkıntı çekiyor ama sonuçta resmi bir dilimiz var ve bu çocuklar össye,kpssye girecek sonuç olarak.Üniversitede ne yapacaklar,kamuya göreve geldiklerinde ne yapacaklar?Ama diyorsanız biz çocuklarımıza güveniyoruz, 2 dili de sular seller gibi aynı anda götürürler, deneyin bakalım tüm sınavlarda sonuncu olan bölgemiz güneydoğu daha beter hale geliyor mu gelmiyor mu.Kaldı ki şu an bile ordaki küçüklerimize yeterli eğitim alamıyor.
Çocuğa Kürtçe eğitim verip lise sonda Türkçe sınav yapamazsın zaten. Zaten bunu bdp'liler de biliyor. Ama herşey adım adım. Bugün Kürtçe eğitim. Bunu diyenlerin üniversite sınavları, kpss Türkçe olsun demesi mümkün mü? Yarın onlarda Kürtçe olsun diyecekler. Sonra üniversitede Kürtçe eğitim.

Peki böyle bir sistemle okuyup avukat olan, öğretmen olan bir kişinin, bu ülkenin batısında görev yapması mümkün mü? Kürtçe eğitim alan, Kürtçe konuşan bir öğretmen nasıl kalkıp batıda okullara, derse girsin?

Kürtçe eğitim alanlar güneydoğuda görev yapar. Türkçe eğitim alanlar batıda görev yapar. Peki sonuç?
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla