Derin devletin yapmış olduğu hukuksuzluklara karşı can simidi olarak Gülen hareketinin kullanması alışılagelmiş şey olmuş. Ülkemizde ne zaman karmaşık olaylar vuku bulsa bunun sorumlusu Gülen hareketin büyüyen hizmetine kesilir olmuş.
Kartel basının bilincli olarak bunu yapması belli bir ideolojinin , korkunun istenmeyen iktidarları zor duruma düşürmenin alt çalışmasıdır. Zamanında bu zihniyet aynı şeyi Said nursi hzleri ile o günki iktidarı zor duruma düşürmek için kullanmıştır şimdi ise aynı zihniyetin uzantıları Fethullah gülen hareketi ile siyasi alanı daraltma insanalrın demokrasi hevesini kursağında bırakma mücadelesidir.
Bu durum halkta iyi ve kötü de olsa latife şeklinde kullanılır oldu. Ben bir şekilde bir esnafa gitsem hizmete karşı olan sempatimden ötürü bana bu şekilde takılırlar. Bir ara polis arkdaşlarımız vardı bölgemizde görev yapan bu kardeşlerimiz Zaman gazetesine abone idiler. Birgün vali eskortluğunda kusur işlediler diye vali beyin talimatı ile ikisin yerleri değiştirildi . Halbuki yolun durumu hata yapmaya müsait bir yerde vali bey nefsi davranarak ani karar verip bu olayı emniyet amirine iletmiştir . Arkdaşlarımız bu durumdan bir hayli zarar gördüler. Durum bir şekilde vali beye iletildi vali beyin iyi niyeti ile arkadaşlar tekrar görevlerine geri dönmüşlerdir. Bu durumda bile halk arkdaşlar zaman gazetsine abone oldukları için görevlerine döndüler diye detikodu yapmışlardır. Bunu neden anlattım inanın medya ak parti iktidarının korku imparatorluğu kurmak için mücadele verdiğinin hissi adına böyle haberleri maksatlı yapıyor. Milletin basireti hukukun üstünlüğü zaten yaşanılan her şeyi su üzerine çıkaracaktır.
|