Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-21-2010, 00:29   #23
Kullanıcı Adı
Eşref
Ankete evet dedim. Ancak ilkokul 8 yıl olmasaydı hayır derdim. Benim düşüncem, çocuk ergenlik çağına gelene kadar çocuğu fazla sıkmamak daha doğrudur.

Hani küçükken hemen hemen hepimizin ailesi bize yarım gün oruç tuttururdu. Öğle ezanı okununca orucumuzu açardık. Bunun gibi aklı ermeyen ve zaten Allah'a (cc) karşı bir sorumluluğu da bulunmayan çocuklarımızı ergenlik öncesi sadece alıştırıcı ve öğretici uygulamalarla dini öğretmek daha doğrudur.

Hem ergenlik öncesi zaten aklı ermeyen çocuklarımız, oyun oynarken, zaman harcarken, hoş olmayan, o baş örtüsüne yakışmayacak şeyler yapabilirler. Mesela çocuk anne babadan gizli baş örtüsünü çıkartabilir. Başka bir çocuk evladımızın başındaki örtüyü çekip çıkartabilir. Bunu alay konusu yapabilirler. Yada buna benzer hadiseler yaşanabilir.

İlkokul 6. sınıftan itibaren baş örtüsünün serbest bıraklıması daha doğru oalcaktır diye düşünüyorum. Çünkü ergenlikle birlikte kimliği oluşan, aklı ermeye başlayan çocuğumuzun zorla baş örtüsünü çıkartmak çok yanlış olacaktır. Üstelik dinen de artık yükümlü olduğu için ibadetine, inancını yaşamasına mani olacaktır. Bu da çok yanlış ve kabul edilemez bir durumdur.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla