10-29-2010, 11:13
|
|
|
İyi de hocam,misal ben hiç eğitim almadım ailemden.
Çocukken hatırlıyorum,ilk okul 1 e fala ngidiyordum sanırıım babaanneme gider harfleri öğrenmeye çalışırdım meraktan ama ailem 1 gün olsun ders eğitim vs. vermedi.
Zaten genele bakarsak eğitim düzeyi çok az,eğitim düzeyi azken ailelerin çocuklarına gereken bilgileri vermesi zaten yetersiz kalır.Bir çok önemli sorulara özellikle cevap veremez durumdular.Geri kalan oruçtu,namazdı anca bunlar öğretilir geçiştirilir.
Ben zamanında gerekli eğitimi alsaydım,şuan hafızda olurdum,imamda olurdum 
Ama almadım malesef,almadığım içinde fakir kaldım.
Devletin verdiği eğitimle zaten genç,çıkıp hafız olacak,Said Nursi gibi bir insan olarak hayatına devam edecek değil elbet.Öyle bir garanti olsa,yine ben olurdum ve herkes olurdu birer Said Nursi -ki ortaokulda kaçtığım tek ders din dersidir-
Okuldaki eğitim zaten kısıtlı,sadece bir ailenin vereceği eğitimle eşit namazdı,oruçtu,kısa ama öz öğretiler.
Bir yandan ülkenin eğitim seviyesi düşük denilecek,diğer yandan ''aileler verir canım'' denecek,öte yandan okulda verilen çok az eğitim sorun edilecek,çocukların Kur'an kursuna gidilme yaşına devlet kota koyacak,insanların ibadetine resmen gözler önünde saldırılcak.
En önemlisi,son günlerde dile getirilen ''çocuk kendi yolunu seçsin'' sözü dillerde dolanacak.
Duyduğum kadarıyla Hollanda çok özgür bir ülke,ama ateistin yaşadığı en çok ülkelerden birisi.
Hollanda oldurulma çabası içindemi bazıları bunu anlamış değilim.
Ahmet Hakan Coşkun'un programında bir insanın dediği gibi,''madem diyanet kaldırılcak o zaman dini örgütlenmelere izin verilmeli'', ee buna da izin verilmiyor irtica diye damga yeniyor saldırılar gerçekleştiriyor sayısı az ama gücü fazla lavuklar tarafından.
İnsanımız ne yapsın 
Aklım başımda olmasaydı ben şuan ateist olabilirdim,geçte olsa zor kurtardım paçayı.Bunun hesabı kime sorulacak peki 
Konu Hüdaverdi tarafından (10-29-2010 Saat 11:17 ) değiştirilmiştir..
|
|
|