Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-04-2010, 01:30   #160
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Alıntı:
BENHUR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
.Şimdi ABD de yaşıyor diye birileri bıkmadan usanmadan salya sümük yerli yersiz eleştiri peşinde.Ama muaffak olamadılar,olamazlarda.
söyledikleriniz çoğuna katılıyorum.

ABD meselesine gelince.

Hocaefendi Humeyni'yi çok eleştirmişti. Şah rejiminde çok sayıda molla Şah tarafından öldürülünce Humeyni o dönem Fransaya sığınmıştı. Devlet yönetimi hiç aklında yoktu. kendisi çekirdekten yetişme bir ulema üyesiydi. çok sayıda üniversitede din dersleri verdi, entellektüel eğitimi savunan entellektüel biriydi. arkadaşları bir bir öldürülünce sıranın kendisine geldiğini anlayıp İran'ı terk etti ve Şah'ı devirmenin gerekli olduğunu düşündü. Bu yüzden Fransaya gitti ve yıllarca vatan hasreti çekti, devrimi de yaptı Şah'ı devirdi.

Hocaefendi Humeyni'nin Fransaya gidişini çok eleştirdi. Nasıl olur da bir Avrupa ülkesinden sığınma talep edilebilir dedi? Bu yüzden Humeyni'nin yaptığı devrimi samimi bulmadığını, devrimin Avrupa'nın kontrolünde yapılmış olabileceğini belirtti. Birkaç yıla kalmadı kendisi ABD ye gitti! yani anlayacağın etme bulma meselesi! ben hocaefendinin ABD ye gidişini eleştirmiyorum ama Hocaefendi bir din adamının gayrimüslim bir ülkeye gidişini eleştirmişti, bu yüzden Hocaefendiyi de ABD ye gittiği için eleştirenlere saygı duyuyorum.
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla