Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-09-2010, 21:37   #3
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
Hakan Özkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Millet beş vakit namaz kılmıyor ama başörtüsü için derin mücadele veriyor mevlamda böyle dengesiz mücadelede biz müslümanlara zafer kazandırmıyor.

İlk okulda başörtüsü takmayan ama hayata aktıklarında başörtü takan çok insan var depare
Bu kısım gerçekten çok önemli. Baş örtüsünü takmakla iş bitmiyor. O örtüye layık olmak da gerekir. Çalıştığım yerde namaz kılmak için uygun bir yerimiz var. Hemen hemen hiç aksatmadan namazını kılan arkadaşlarımız da var. Ama sık sık baş örtüsü sorununu dile getiren, yaşadığı güçlükleri anlatan baş örtülü bayan arkadaşımızın vallahi bir rekat namaz kıldığını bile görmedim.

İlkokulda baş örtüsü konusunda ben düşüncelerimi daha önce de yazmıştım. Baş örtüsü bir bez parçası değildir. Onun dini bir değeri vardır. Onu taşımanın bir sorumluluğu vardır. Ergenlik öncesi kızlarımızın yani çocuklarımızın baş örtüsü takmasına ben karşıyım. Adı üstünde onlar çocuk. Çıkartıp yere de atar, çöpe de atar, arkadaşları tutup çekebilir de, oyun malzemesi bile yapabilirler.

Aileler alıştırma amaçlı evde çocuklarına takabilirler. Ama okullarda ve dışarda takmamaları daha doğru. Üstelik bunun bir sınırı da olmaz. Yarın biri çıkar, ana okuluna da baş örtüsünü sokar. O zaman ne diyeceğiz?

Ayrıca şunu da unutmayalım. Dinimiz bile içkiyi bir anda yasaklamamış. Alıştıra alıştıra, basamak basamak. Ülkemizde güzel gelişmeler yaşanırken, üniversitelere, sınavlara daha yeni yeni baş örtülü gençlerimiz girerken ne diye ilkokul meselesi açılıyor? Lİsede okuyan ergen çocuklarımız için de zamanı gelince serbest olacaktır. Ama kurbağayı birden sıcak suya atmaya da çalışmayalım.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla