Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-10-2010, 16:46   #13
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Standart
Alıntı:
özgün genç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ASLAN ASLANDIR HA ERKEK HA DİŞİ / ŞÉR ŞÉRE Çİ JİNE Çİ MÉRE

Şeyh Said isyanına katılanlar katledilir. Kesik başlar, isyana katılan Musa Bey'in kız kardeşi Gülnaz Hanım'a gösterilmek üzere jandarma karakolunda yere dizilir. "Tanıyor musunuz?" diye sorulur. Gülnaz Hanım elleri belinde kesik başlara yaklaşır.

Ayağıyla İzzet Bey'in kafasını iter
"Bu benim kardeşimin oğludur!"
İkinci kesik kafayı ayağıyla iter
"Bu da benim oğlumdur!"
Üçüncü kesik kafaya gelince mırıldanır!"
"Buna yazık olmuş, hizmetkardı!"

Vakur, komutanlara döner: "Erkek Koç Gibi Bıçağa Gelmek İçindir!" der, çıkar gider.

Ardından yazılan destanın adı şu olacaktır: "Şêr Şêre Çi Jine Çi Mêre!" (Aslan Aslandır Ha Erkek Ha Dişi!)



Not:
Son dönemde Şey Said'e kürt etnik kökeni vurgusuyla öne çıkan akımların sahip çıkması veya "resmi tarih"in yaftası kimseyi aldatmasın. Kadir Mısıroğlu'nun ifadesi: "o tarihli gazeteler elimizdedir kürtçülük hareketi gibi bir bahis yoktur" Şeyh Said kıyamına binaen Atatürk ve İnönü'ye karşı Milli Mücadelenin Kazım Karabekir, Ali Fuat Cebesoy gibi önde gelen paşalarının kurduğu Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası kapatılır. Kısa sürede güçlenerek Atatürk ve İnönü'ye rakip olan bu partiden kurtulmak için Şeyh Said isyanı patlatılır... Zira Şeyh Said derdini bildiriyle anlatmak fikrindeydi, silahlı kalkışma düşüncesi yoktu. Kazım Karabekir ve Ali Fuat Cebesoy'un partisi benim değerlendirmeme göre bugünün AK Partisi'dir. Bu konu için Mustafa İslamoğlu Hocanın önceden "Şeyh Said Ayaklanması" adıyla, şimdi ise diğer hareketler de eklenerek "İslami Hareketler ve Kıyamlar Tarihi" adıyla çıkan kitabı incelenebilir.

Hakan Albayrak Şeyh Said

Şeyh Said Efendi bu ülkenin son İslami kıyamının önderi önemli bir şehidimizdir.
eyvallah Murat, Allah razı olsun.

Şimdi bazıları tarih kitaplarında yazan bilgileri işlerine geldiği için kabul edip hiç haketmeyen insanlara "terörist, hain" yaftası yapıştırmaktan zevk alıyor. Bilgisizliklerinin cezasını masum insanlara ödetiyorlar. Vebal alıyorlar da farkında değiller.

Musul'u kaybetmişiz sorumlusu Şeyh Said, ülke kötü gidiyor sorumlusu Şeyh Said, ülkede kriz var sorumlusu Şeyh Said veya diğer bazı masum insanlar. ülke yöneticilerinin beceriksizliğinden, vicdansızlığından, kendi vatandaşını, kendi halkını tavuk keser gibi katledişinden kimse bahsetmiyor.

Doğunun en zengin ailelerinden birinin ferdi olan Şeyh Said'in yaşamını nasıl sürdürdüğüne bir baksınlar, bir de asker maaşıyla yatlar, katlar, hanlar alıp ülkemizde kahraman ilan edilen şahsın nasıl yaşadığına baksınlar!


Ayağıyla İzzet Bey'in kafasını iter
"Bu benim kardeşimin oğludur!"
İkinci kesik kafayı ayağıyla iter
"Bu da benim oğlumdur!"
Üçüncü kesik kafaya gelince mırıldanır!"
"Buna yazık olmuş, hizmetkardı!"

yeğeni ve oğlu hunharca katledilen bir kadının sözleri, o dönemde yaşanan vahşeti çok iyi anlatıyor.

Erkek Koç Gibi Bıçağa Gelmek İçindir!" !!

başka söze gerek yok sanırım.

Mustafa İslamoğlu'ndan ve Hakan Albayratan Allah razı olsun..
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla