Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-04-2011, 03:29   #8
Kullanıcı Adı
muzaffergulen
Alıntı:
münih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

muzaffer kardeş niye kızıyorsunuz? Düşmankığın niye? Yurt dışı farklı bir durum. Asker sayısı yeterli geliyor ki yurt dışındaki kişilerin askerliğine gerek duyulmuyor.

Yurt dışındaki işçileri tam askere alsan işlerini kaybediyor, işyerlerinin kaybolmaması için bedelli uygulaması uygulanıyor.

bedelli uygulamasını devletimiz kaldırsa zaten burdakiler, avrupadakiler yabancı vatandaş oluyor. Devletimiz bildiği için bu uygulamakla, devletimizin karı oluyor.

Yurt dışındaki işçileri normal askere alsan bu işlerini kaybeen işçilere kim iş verecek? Tabi bu yasayı savunma değil, neden yurt dışına özel bedelli askerlik yasası uygulanıyor onu analtmaya çalışıyorum.

Devletimiz isterse bu yasayı kaldırabilir aam çok işçilerimiz 8 yılı aşkın avrupa devletlerinin birinde çalışırsaalr suçları da yoksa o devletin kimliklerini alırlar. Devletimiz o gelecek dövizden de olur.

Kaldıırsa yasayı kimse karşı çıkamaz, çıksada yasa çıkar.
Arkadaşım, amacım düşmanca bir tavır sergilemekten ziyade yapılan yanlışı ortaya koymaktı. İnsanın sevdiğinin yanlışını düzeltmeye çalışmasından daha doğal birşey olmadığını düşünüyorum.

Çıkartılan yasayı ve beni rahatsız eden tarafını yukarıda yazdım. Sanırım çok iyi irdelemedin.

Gerçekten yurtdışında çalışanlara benim lafım yok. Onlar zaten her halükarda dövizli askerlikten faydalanabiliyorlar. Çıkartılan yasa, bir şekilde yurtdışında çalışmaya gitmiş fakat 3 yıl içinde 1080 gün çalışması gerekirken (yılın en az 6 ayı yurtdışında bulunması gerekirken) 6 aydan daha fazla Türkiyede yaşamış ve dövizli askerlik hakkını kaybetmiş insanlara af niteliğinde.
Dövizli askerlik kanunu suistimal ediliyor ve hükümetimiz buna göz yumuyor, üstüne üstlük suistimal edenlere dövizli askerlik hakkı tanınıyor.
Bunu önlemenin tek yolu 3 yılı 8 yıla çıkarmak ve Türkiyede kalma süresini 3 aya indirmektir. Bu şekilde yurtdışında gerçekten yaşayan vatandaşlarımız dövizli askerlikten faydalanabilir.
Yurtdışındaki işçileri askere alsalar işlerini kaybederler demişsin. Yurdunda yaşayıp askere gitmek için işini kaybedenlere ne diyeceksin? O halde yurtiçinde çalışanlara da dövizli askerlik hakkı tanınsın. Belki bu şekilde birazcık da olsa adalet yerini bulur...
muzaffergulen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla