02-08-2011, 09:39
|
|
|
Alıntı:
Mavera Nickli Üyeden Alıntı
Simdi tartisma amacli bu bölümde bir konu acmak istiyorum ama konuyu lütfen uc noktalara tasimayalim..
simdi tartismanin ana noktalari sunlardir..
bir basörtülünün araba kullanmasindan bir mahsur varmidir yada en azindan lüks arabalar kullanmasinda..
ayni sekilde basörtülü birini sigara icerken görürseniz ne düsünürsünüz..
peki konserlerde boy gösteren ve göbek atan basörtülüler cok normal mi yoksa biz onlari teshir mi ediyoruz..
peki izdivac programlarinda koca arayanlarda mi cok masumane yoksa biz iyice artniyemiyiz..
ya sanal alemde boy boy resimlerini sergileyenler desek haddimizi fazlasiyla asmis mi oluruz...
yada 5 yildizli otellerde hac yapmak hac ibadetine ters düsmüyor mu..
iscisinin sigortasindan, ikramiyesinden kesmesi dindarligina leke sürermi..
ya dügünlerini 5 yildizli otellerde oluk gibi ickinin aktigi ortamlarda yapmalari cok mu normaldir..
sizde bunlar bal tutan parmagini yalar olayi midir..
yada olaya tersinden bakalim bütün bunlar dindar bir bayan icin mi gecerli ya kisi erkekse sorun yok mu?
evet arkadaslar bu konuda söyle bir fikir tartismasi yapalim istedim..
|
Uff ya ben aslında foruma girmeyecektim ama du bi bakayım etliye sütlüye karışmadan çıkayım dedim, dedim ve bu konuya rastgeldim ve tutamıyorum kendimi yazmazsam çıldıracağım
Öncelikle örtülü ya da örtüsüz hiçbir kadının ARABA KULLANMASINDA MAHSUR YOKTUR, takdir edersiniz ki kadınlar erkekler kadar trafikte etkin olmaya yeni yeni başladıkları için, kabul, bazı sorunlar yaşanıyor olabilir ama aşılacaktır.
Ama ben islam ve burjuva eksenli olarak bu soruyu şöyle sorardım, bir evde iki aracın olması hak mıdır? Yani kadının da aracı varsa kuvvetle muhtemel ki eşinin de vardır, sanmıyorum ki adam al karıcım sen araç sende dursun ben halk otobüsüyle giderim diyecek kadar düşünceli erkek var mı
Ama evde bir veya birkaç araç varsa da, kişi bunun dinen gerekli ödemelerini yapıyorsa da bize laf düşmez.
Sigara içmek de araç hususuyla eş değer. Sigara içen müslüman görürseniz ne düşünürsünüz sorusu daha anlamlı olurdu
Sigara içen müslüman, iradesizdir efendim. Ve Allahın irade sahibi kullarını daha çok sevdiği yönünde kuvvetli bi his var içimde. -ki şu an ben de iradesizlik ediyorum -
İzdivaç programlarına gelirsek...
Öncelikle evlilik kişinin hayatına daha fazla çıldırarak devam etmesi için.. ee şeyy pardon baştan alıyorum: öncelikle evlilik kişinin hayatına sosyal ve psikolojik olarak daha rahat devam etmesi ve toplum içerisinde konumlanması adına gerekli bir eylem -Allahım bunu diyen ben myim - Bu nedenle çeşitli şekillerde evlenmeyi istemiş ya da evlenememiş insanlar için bir alternatif. Eğitimli ya da eğitimsiz, örtülü ya da açık fark etmez.
Neyse..
Forumdaki bir takım kişiler gibi -isim verip rencide etmek istemem - ben de bir müddet izledim. Çıkan kişileri gözlemledim, sosyolog olsam tez konusu yapardım, müthiş bi cevher var zira.
Diğer kısımlarda kafam biraz karışık, sorgulama safhası bitmiş değil. 2,5yıldır forumdayım ve galiba en uzun yazımı yazdırdınız bana Mavera
Kadın üzerinden ele almışsınız ama bence müslümanlar üzerinden almak daha doğruca..
Bir de bu konuda Mustafa Kutlu'nun Ya Tahammül Ya Sefer isimli harika kitabını tavsiye ederim..
Konu dilemma tarafından (02-08-2011 Saat 09:42 ) değiştirilmiştir..
|
|
|