02-08-2011, 13:26
|
|
|
Erdoğan: Ben de işkence gördüm
Erdoğan: Ben de işkence gördüm
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ziyareti dönüşünde uçaktaki gazetecilerle yaptığı sohbette 'Cumartesi Anneleri' ile yaptığı görüşmeyi değerlendirirken, kendisinin de işkence gördüğünü söyledi.
Erdoğan, gençlik döneminde nezarette geçirdiği geceyi anlattı!
CUMARTESİ ANNELERİ SORULDU
- Cumartesi Anneleri çok tartışıldı. Bir taraftan da Şehit Anneleri var...
Cumartesi Anneleri'ni malum örgüt farklı şekilde takdim ediyor. Bana göre istismarını yapıyor. Bir anneyi dinliyorsun, 'Çocuğumu kaybettim, izini bulamıyorum' diyor. Bu çocuk terör kurbanı değil. Birinin annesi diyor ki 'Belki seninle top oynadı.' Şehit anneleriyle de bugüne kadar çok görüştüm, görüşüyorum da. Böyle bir ayrım söz konusu değil... Bizim de yaşadığımız şeylerin benzerini dinledik. Bir anne ölen çocuğu için, 'Çocuğum adeta yosun tutmuştu. Deniz suyunda boğulmuş demişler.'
DiZiMiZE KADAR SUDA BIRAKTILAR
Aklıma bakın neyi getirdi bu: Bizi de dizimize kadar suyun içinde bıraktılar. 6 kişiyiz, bu kadar bir yer (uçağın röportaj yaptığımız küçük bölmesini işaret ederek) bir tane bank var. Üç kişi ancak sığabiliyor oraya. Bir müddet üç arkadaş oturuyor, sonra yer değiştiriyoruz. Biz oturuyoruz, onlar suyun içine giriyor. Onlar oturuyor biz suyun içine giriyoruz. Bu şekilde gece geçiyor. 'Tuvalete gideceğim' diyorsunuz. Tuvalete bile izin vermiyorlar!.. Gece geçtikten sonra, bizi yan odaya aldılar. Orada esrarkeşler filan var. Ama o oda sımsıcaktı. Soğuk, kış'
- Ne zamandı bu?..
12 Eylül'ün hemen öncesi. Ben o zaman Gençlik Kolları Başkanı'yım. Hani bir de legal bir partinin. Beni oraya götüren adam da beni çok iyi tanıyan Emniyet Amiri. Böyle süreçlerden geçtik... Bu, annesinin 'yosun tuttuğunu söylediği' çocuk, başörtüsünün serbest bırakılmasını isteyen bir çocuk. İstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki eyleme katılmış.
- Özgürlükçü yani?..
Evet, özgürlükçü bir çocuk. Öyle bir delikanlı. Tolga diye bir genç. Şimdi tabii bunu takip edeceğiz. Olay 2004'te olmuş.
http://www.8sutun.com/Erdoğan--Ben-d...üm_101241.html
|
|
|