02-08-2011, 21:50
|
|
|
Konu çok derin ve bir o kadar da güzel.. Sağol abi.. Ben de hem alıntı yaparak hem de sadece bayanlar için değil erkekler için de fikirlerimi söylemek istiyorum..
Alıntı:
bir basörtülünün araba kullanmasinda bir mahsur varmidir yada en azindan lüks arabalar kullanmasinda..
|
Araba ister lüks olsun ister olmasın, bayan ister başörtülü olsun ister açık olsun o bayan elbette araba kullanabilir. Bir bayanın araba kullanmaması gerektiğini söyleyenler bana göre sığ düşüncelere sahip biridir. Bunun bence başka bir tanımı yoktur.
Bazı konularda bayan ve erkek asla eşit olmaz ama bu konuda eşit olmamaları için ortada hiçbir neden yok.
Alıntı:
ayni sekilde basörtülü birini sigara icerken görürseniz ne düsünürsünüz..
|
Bu hoş bir görüntü olmaz. Yani içen içsin de ben başörtülü ya da açık bir bayanın yolun ortasında sigara içmesini hoş karşılamam.
Erkek de bana göre içmezse iyi olur aslında yolda ama bayanın o anki görüntüsüyle erkeğin görüntüsü aynı olmaz. Evde sigara mı içiyor içsin ama yolda bir bayan sigara içmesin en nefret ettiğim şey
Alıntı:
peki konserlerde boy gösteren ve göbek atan basörtülüler cok normal mi yoksa biz onlari teshir mi ediyoruz..
|
Bu konuda benim için erkek de bayan da aynıdır. Tv karşısına çıkıp oynayan insanlar hakkında pek olumlu şeyler düşünmem. Fakat o oynayanların arasında bir de başörtülü bayan olursa o zaman o oyunu sanki bana hakaretmiş gibi algılarım.Sadece bana değil tüm başörtülüler için bu şekilde düşünürüm. ve tabi kızgınlığım daha da artar o bayana ve onun gibilerine.
Alıntı:
ya sanal alemde boy boy resimlerini sergileyenler desek haddimizi fazlasiyla asmis mi oluruz...
|
Geçenlerde biri foruma bir grubun adını vermişti şikayet etmemiz için. Grup başörtülü bayanların resimlerini çalmış. Altına saçma sapan yorumlarda bulunan yazılar falan..
E hala buna rağmen hangi mantıkla resimlerini oraya buraya koyuyorlar anlam vermek güç.. Koymayıverin yani.. Şart mı.. Şimdiye kadar öyle bir şey yapmadım. Bir şey mi kaybetim? Yoo. Aksine kazandım..Emin olun resim koymazsanız herhangi bir şeyiniz eksilmez bir şey kaybetmezsiniz..
Alıntı:
yada 5 yildizli otellerde hac yapmak hac ibadetine ters düsmüyor mu..
|
Hac ibadetine ters düşüyor mu düşmüyor mu bilemem ama ben çok fazla yadırgamam hac ziyaretine gidip de öyle bir otelde konaklayanları..
Alıntı:
ya dügünlerini 5 yildizli otellerde oluk gibi ickinin aktigi ortamlarda yapmalari cok mu normaldir..
|
İçki haramsa ve buna rağmen öyle bir ortamı tercih edenler olursa o zaman Allah onları ıslah etsin demekten başka bir şey demek elimden gelmez..Çünkü ayan beyan ortada haram kılınan bir şey var. E buna rağmen ısrarla o haram dan faydalanmaya kalkarsan o zaman senin cezanı sen ben değil Yaradan verir elbet..
Alıntı:
yada olaya tersinden bakalim bütün bunlar dindar bir bayan icin mi gecerli ya kisi erkekse sorun yok mu?
|
Zaten cevaplarımı genelde bir karşılaştırma yaparak verdim..
Bence erkek ve kadın çok istisnai durumlar hariç eşit olamaz..Bu fıtratlarına ters..
Birileri illa tutturur ya erkek ve kadın her konuda eşittir diye. Hayır efendim istisnasız her konuda eşit olmaları mümkün değil..
Gerçi toplumumuzda yapılan herhangi yanlış bir şeyi bayan yapmışsa erkekler başlar başımıza filozof kesilmeye. Konusurlar da konsurlar. Sanki o yanlışı onlar hiç yapmamışlar gibi...
Fakat yine de ne olursa olsun bayanın çok daha dikkat etmesi gerek her şeye.. Bu konuda bir eşitlik istenir istenmesine de erkeklerden, yine de bu istek çok fazla abartılmamalı.. Çünkü bayanın yaptığı her şey göze batar ama erkeğinki maalesef batmaz..
|
|
|