Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-22-2011, 23:38   #15
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Alıntı:
münih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kürtçe konuşulmasın demiyorumda, yerli yerince konuşulsun.

Forumda sizin gibi düşünen çok az kişi var. Teşekkür ederim. Herkes bir düşünmesede sizin gibi düşünmeli. Her türk vatandaşı.
Kürtçe konuşulmasın bunu ben de demiyorum.Maveranı n dediği gibi kürtçe konuşulmasın,kürtlerin olması bu ülkenin en büyük zenginliği.Kürtler,lazlar,bunlar olmasaydı ülkemiz fakir bir ülke olurdu eminim.
Bununs adece siyasete alet edilmesine karşıyım.Kürtçe şarkı söyleyen gençleri gören,kendisini türk olarak adlandıran mahluklar durup dururken yan yan bakıyorsa,milliyetçi şarkılar söylemeye başlıyorsa,bunların da yersiz davranışı söz konusu.Aynı şeyi kürtler yapıyorsa onlar içinde geçerli.İşte böyle şeylerin oluşmaması için milliyetçiliği körüklemeye çalışan hepar,mhp,bdp,chp -ki yapıyor chp- gibi partilerin insanların dillerini kendi emmelleri için kullanmasına karşıyım.

Bizim sınıfta diyarbakırlı bir çocuk var,kürt,çocuğun dediği aynen şu 'kürtlerin de içinde boktan insan var kürtlerinde,beni hiç kimse ilgilendirmez', (daha ağır küfürlü söyledi de yazmayım) insan böyle düşündüğü sürece sorun olmaz.'Bizim alnımız ak ama diğerleri' diye pislik atmaya başlarsa işte o zaman sorunlar başlar.Böyle davaranan atatürkçü bir arkadaşı,bu diyarbakkırlı arkadaşla birlikte dumur ettik mesela.Sebebi de herkesi kendisi gibi görmesi,kör şekilde konuşması.