konuya olan cevaplara bakıyorumda konu belli bir noktadan sonra şahsilestirilmiş ve kürt türk kavgasına dönmüş gibi..
Halbuki soru "MECLİSDE KÜRTÇE KONUŞMASI YAPILDI NE DERSİNİZ?" diye yapılan bir sual den başka bir şey değil.
Bu soru hakkında kendi kanâatimce kafamda yaptığım yorumu siz değerli kardeşlerim ilede paylaşmak istedim meclisde belirtilen bir kural vardır ve hatta o kuralı kabul ederek meclise girilmiştir ve o kurala uyulması zorunludur yapılan işlerde belirli bir prosedür vardır ve ona istesenizde istemesenizde uymak zorunda sınız ondan dolayı o kuralı bile bile yapılan her hata zannımca YANLIŞ tır.
Misalen örneklendirir isek hepimiz okul sıralarından geçtik bir matematik dersinde tarih işlemek mümkünmüydü hayır her ne kadar biz tarihi sevelim o derse onu işlemeyi istesekte gerçekleşmezdi çünkü ders matematikti bir prosedür vardı ve ona uyulması gerekirdi onu orda istemek o derse tarih kitabı ile girmek hem yanlış hemde anlamsızdı her şeyi yerli yerinde istemek yapmak en doğru en güzel olanıdır.diye düşünüyorum artı bir de bu konuyu şahsileştirmenin bi anlamı yok eskide yaşanmış olaylar düşünceler vardır onların aşılması lazım aşılması içinde eskiyi hiç bir zaman konuşmamak üstünü iyi yada kötü bir şekilde kapatmak ve unutmak bugüne ve yarına bakmak ileriyi düşünmek ileride böyle şeylerin olmaması için eskide yaşanan kötü olaylar dan ders çıkarıp tekrardan nüfuz etmemesi için çalışmak lazım diye düşünüyorum
vesselam
|