Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-04-2011, 10:41   #6
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
rizzelli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kendini Türk olarak görmeyen Boşnak,Kürt vs insana Türkiye vatandaşı olmak için kendini Türk olarak hissetmelisin gibi bir zorlama olamaz.Çağdaş hukukta bunun yeri yoktur .Ancak bizim gibi anayasası hukuktan,demokrasiden anlamayan darbeci askerler tarafından hazırlanmış saplantılı ülkelerde görülür.

Okullarda okutulan andımızı hatırladığım kadarıyla Cumhuriyetin ilk yıllarında bir milli eğitim müdürü mü ne yazmış.Irkçı bir içeri olan seni de rahatsız eden andımızı bu milletin köklerinden gelen istiklal marşımızla,bayrağımızla kıyaslaman yanlış olmuş.

Yeni Anayasamızın temeli Türkiye vatandaşlığına vs dayanmalı böylece gelişmiş ülkelerin seneler önceden hallettiği benzer sorunlarımızı aşarak 2023 hedeflerimizi yakalamalıyız.

Türkiye vatandaşı olacak kişi, kendini Türk ırkının bir mensubu olarak görecekse, o zaman bu ülkede Türk kalmaz, vatandaş kalmaz. Bu ülkede kaç kişi deden, atadan Türk oğlu Türk. Yoksa ırk karışmasın diye bir Türk ırkı koruma ve üretim çiftliği mi var?

Ben Türküm. Türk olmak benim için Türkiye vatandaşı olmak demektir. Yarın Almanya'ya gitsem ve Alman vatandaşlığına geçsem, Alman olmuş olurum. Bana Alman deneceği için rahatsızlık duymam. Sonuça Almanya'nın vatandaşıyım ve bana da Alman denmesi normaldir.

Şunu diyebiliirsiniz? Neden vatandaşlık ismi Kürt değil, Çerkez değil de Türk? Ya da Alman?

Yahu Selçuklu'nun, Osmanlı'nın temelini, Orta Asya'dan gelen Türk boyları atmış. Bırakın da en azından onlara saygı için ülke ismi Türkiye, vatandaşlığının ismi de Türk vatandaşlığı olsun.

Daha önce de yazdım. Asıl sorun zihniyette. Türk kelimesinden rahatsız olanlar, ya bölücüdür ya da ırkçı. Ama farkında ama değil. Bu bir gerçek. Ben neden bana Türk denmesinden rahatsız olmuyorum? Bilakis gurur duyuyorum? Yoksa TÜrk ırkının bozulmamış bir neferi miyim?
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla