Alıntı:
grevs Nickli Üyeden Alıntı
bi kere şunu iyi ayırmak lazım. birincisi, Türk ile Türkiye vatandaşı çok çok ayrı şeylerdir. ki insanlara Türksünüz demekten bırakmadıklar ki insanlar kendilerine ben Türkiye vatandaşıyım desinler. ve bana kalsa Türkiye vatandaşı yerine türk vatandaşı denilmemeli. ikincisi. diyorsunuz ki Türkler anadoluya temel attı pek Türklerden yüzlerce yıl önce bu topraklarda olup Türklere kapılarını açıp onlarla omuz omuza bu toprakları islamla muşerref kılanların saygısı göstergesi ne olacak. ki Kürtler Alpaslan'a Gönüllü 10 bin asker göndermiştir. bunu tarihten öğrenebilirsiniz. Ayrıca Bu toprakları toprak yapan vatan yapan ve türkleri de türk ( macarların, bulgarların durumu ortada) kürtleri ve diğer etkinlikler kendileri kılan aziz İSlam'ın saygınlığı ne olacak camiye gitmek oıruç tutmak yetiyor mu ?
bide şunu da ayıralım. Türkiye dışında nerelisin denildiğinde Ben türkiye vatandaşıyım demek ayrı bişey Türkiyenin içinde sen Türksün kardeşim demek zorlamak ayrı bişey.
velhasıllı kelam her zaman ortak noktalar düşünülmelidir. yoksa
|
Çok defa yazdım. Türk kelimesinden rahatsız olan, Türkiye kelimesinden de rahatsız olur. Çünkü Türkiye, Türk kökünden türemiştir ve "Türk yurdu" demektir.
Eğer bir kişi gerçekten ümmetçi ise gerçekten dini özümsemişse, zaten millet isimlerine takılmaz. Ona Türk desen ne olur, Kürt desen ne olur? Artvinli desen ne olur, Rizeli desen ne olur? Umursamaz. O sadece müslümandır, ademoğludur. Müslümanlığına el uzatmazsan, atasına maymun demezsen, sesini çıkartmaz.
Çünkü o bilir ki hesap günü kimse ona "senin milliyetin ne?" diye sormaz. Millet onun için sadece sahip olduğu coğrafyayı ve içinde bulunduğu toplumu ifade eden bir isimdir. Bir adrestir.
Eğer milliyetçiliği sadece bir adres, yaşanılan coğrafyanın ve toplumun tanınmasına vesile olan bir isim olarak görmüyorsanız, işte o zaman ırkçısınız demektir. Irkçı bir zihniyete de Türk deseniz, "Türk değilim" der, Osmanlı deseniz, "Osmanoğullarından değilim" der. İlle de kendi kanım demeye devam edecektir. Allah böyle zihniyetlerden hepimizi korusun.