Alıntı:
Eşref Nickli Üyeden Alıntı
Çok defa yazdım. Türk kelimesinden rahatsız olan, Türkiye kelimesinden de rahatsız olur. Çünkü Türkiye, Türk kökünden türemiştir ve "Türk yurdu" demektir.
Eğer bir kişi gerçekten ümmetçi ise gerçekten dini özümsemişse, zaten millet isimlerine takılmaz. Ona Türk desen ne olur, Kürt desen ne olur? Artvinli desen ne olur, Rizeli desen ne olur? Umursamaz. O sadece müslümandır, ademoğludur. Müslümanlığına el uzatmazsan, atasına maymun demezsen, sesini çıkartmaz.
Çünkü o bilir ki hesap günü kimse ona "senin milliyetin ne?" diye sormaz. Millet onun için sadece sahip olduğu coğrafyayı ve içinde bulunduğu toplumu ifade eden bir isimdir. Bir adrestir.
Eğer milliyetçiliği sadece bir adres, yaşanılan coğrafyanın ve toplumun tanınmasına vesile olan bir isim olarak görmüyorsanız, işte o zaman ırkçısınız demektir. Irkçı bir zihniyete de Türk deseniz, "Türk değilim" der, Osmanlı deseniz, "Osmanoğullarından değilim" der. İlle de kendi kanım demeye devam edecektir. Allah böyle zihniyetlerden hepimizi korusun.
|
değerli kardeşim ben türktend e türkiyedende rahatsılık duymuıyorum ancak şu sorunu görmek lazım. Zamanında ve yerinde ortak bir değer oluşturulmadığı için daha doğrusu ortak değerlerimizin ortadan kalr-dırılıp en büyük suç unsuru kabul edildikten sonra. ulusal milliyetçi ( ırkçı ) değerler oluşturuldu ve dayatıldı. bu sonucunda ırkı çağrıştıran herşey tepki çekmeye musait hale geldi gelmiştir. onun için tepki çekmeyecek ortak değerlerimize dönüşümüz kaçınılmazdır.
Alıntı:
Terennüm Nickli Üyeden Alıntı
|
dehşet bu abi yaww nerden buldun sen bunu

) tarihlik, komedilik, belgelik, zülüm, eziyet, psikoloji, güç, vs her bişey var.