Konu
:
Yeni Anayasa'da laiklik olsun mu?
Tekil Mesaj gösterimi
05-12-2011, 12:25
#
17
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:
Ukbâ
Nickli Üyeden Alıntı
Katılıyorum güçlü olanın duygu fikri zikri ile şekil alıyor, her ülkede farklı yorumlanıp uygulanıyor , laikliği aşama aşama demokrasi ile süsleyen çok daha ideal konuma getiren ülkelerde ki varlığı katı laiklikten daha iyi.
Bir yönü ile kavramsal olarak aynı olmasa da vardı diyebiliriz. Osmanlı da bugünkü anladığımız manada şeriat mı vardı dediğimizde söyleceğimiz ne olabilirse şimdide aynı konumdayız.
Öncelikle daha insani daha özgür nasıl yaşayabiliriz ülkemize has nasıl bir yönetim bicimi olması gerek bu konularda mutabık olalım , laiklik olmasın dediğimizde onun yerini dolduracak bir şeyimiz yoksa bunun ne faydası olur bize.
Farz edelim Osmanlı daki gibi bir yönetim şekli istiyoruz , toplumun yüzde kırkı yada yüzde ellisi böyle bir yönetim istiyor bu nasıl ltesis edilecek diğer kesim osmanlı denildiğinde şeriat denildiğinde tüyleri diken diken oluyorsa onları tatmin ederek nasıl bir sistem kuracaksınız. Devrim yapalım denildiğinde her iki kesim birbirine girerse ülke karışırsa akbaba gibi dışarda bekleyen emperylist güçler için gün doğmazmı bence herkesin mutabık olacağı herkesin çok daha özgür yaşayabileceği evrensel değerler ile dolu bir sistemi dizayn ederek onararak gayet mutlu şekilde yaşayabiliriz.
Osmanlıda şeriat yoktu demeye mi getirmek istedin tam anlamadım ama abi son paragrafına tamamen katılıyorum.Her şey zamanında güzel ve yararlı.
El Emin
Açık Profil bilgileri
El Emin nickli üyeye özel mesaj gönderin
El Emin - Daha fazla Mesajını bul