Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-08-2011, 10:23   #59
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Alıntı:
*KORSAN* Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bizim demokrasimizde..sizin demokrasinizde

Tabi ki herkes inançsız olmalı demiyorum.İnanmak isteyen istediği dine inanabilir.Bu laf bile saçma bana soracak halleri yok neye inanacağını insanların.Ben buna saygılıyım ve kısıtlamalara karşıyım.

Tarikatlere de karşı değilim.Dileyen duasını toplu halde yapabilir bunda ne zarar var..

Ancak hiçbir "demokraside" tarikat şeyhinin "he" dediğine oy verelim mantığı yoktur.Saçmadır.Bireyci değildir.Bunun adı her şey olabilir.Ancak demokrasi olamaz aziz dostlarım.
Genel itibari ile etkin yorum olmuş.

Toplumumuzda sadece cemaatlerin yönlendirdiği ( oy verme hususunda ) şeklilde hareket unusuru yok hem kaldıki bir çok arkadaşımızın belirttiği gibi liderin kendince bir şey söylemiş olsa bile gelişmiş birey kendi vicdanında meseleyi tartar oyunu dilediği yönde kullanabilir buna engel teşkil edebilen hiç bir şey yoktur. Gelelim sivil bir takım örgütlere , kartel anlayışta hem fikir olan ideolojk cevrelere sonucta bu cevrelerde kendilerince fikir beyan eder ve kendilerine inanmış kitleyi bu şekilde yönlendirebilir . Sonuç olarak bu tür şeyler demokrasinin zararına değil gelişmesine vesiledir.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla