Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-12-2011, 05:45   #32
Kullanıcı Adı
Ahmet Yasin
Alıntı:
Eşref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir ara forumda ben resmi belgeler içeren bir konu açmıştım. Bulamadım. Olmazsa bir ara tekrar düzenler paylaşırım. Belgede İngilizlerin güneydoğudaki milliyetçilik çalışmalarıyla ilgili bir telgraf kaydı vardı.

Adamlar o dönem yaptıkları araştırma sonucunda Kürtlerde milliyetçilik bilincinin oluşmadığını ve aşiret sistemiyle hareket ettiklerini belirtmişler. Kürtleri kışkırtmak için öncelikli olarak merkezi hükümetle aşiret ağalarını ters düşürmenin daha doğru olacağını, milliyetçilik fikrinin ise zamanla Kürtlere aşılanması gerektiğini belirtmişler.

Sadece petrol mü, yoksa din mi veya Osmanlı - Türkiye düşmanlığımı ya da hepsi mi bilemiyorum. Ama oynanan oyunların çok derin olduğu ve Kürt kardeşlerimizin de bu oyunun piyonları haline getirildiği aşikar.
Şunda anlaşalım.Milliyetçilik aşılanmaya çalışılmıştır ama başarılı olamamıştır.

Cumhuriyet öncesi ve sonrası isyanların çoğu Din ve İslam üzerine olmuştur.Şeyh said isyanı dahil.Ama kitaplara bakarsan Şeyh said te ingilizlerle işbirliği yapınca musul kerkük elden çıktı.
Ahmet Yasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla