Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı
cihannur...
bir daha ayetleri kendi görüşlerine alet etme lütfen...
cennetle müjdelenmek farklıdır...
cennetin vaad edilmesi farklıdır...
Allah yolunca canları ve mallarıyla cihat edenler için cenneti vaad ediyor...
sırf sahabe olması gerekli değil gördüğümüz gibi...
|
Ayetleri kendi görüşlerime alet etmem Akıncı; ben, Âlemlerin Rabbi olan Allah'tan korkarım. Bu sözün büyük bir iftiradır. Hadid Suresi'nin 10. Ayeti'nin mealini daha önceki mesajımda alıntıladım. Konunun detaylı olarak açıklamasını da Dinimiz İslam internet sitesinden aldığım bir alıntıyla yaptım.
Allah tarafından Cennetle müjdelenmekle Cennetin vaat edilmesinin Cennete giriş anlamında farklı olduğunu nasıl söyleyebilirsin? Vaat ne demektir? Vaat, bir işi yerine getirmek için verilen sözdür. Allah, Hadid Suresi 10. Ayette, Ashab-ı Kiram'ın hepsine Cenneti söz verdiğini buyuruyor. Allah hiç sözünden döner mi? Hâşâ. Allah verdiği bütün sözleri yerine getirir. Ashab-ı Kiram'ın hepsi Cennetliktir. Allah, Nisa Suresi 95. Ayette ise müminlere Cenneti söz verdiğini buyuruyor. Müminler de Cennetliktirler elbette. Bütün müminler Cennete gireceklerdir inşaallah. Yüce Allah'ın Ashab-ı Kiram'ın hepsine Cenneti söz vermiş olması, Ashab-ı Kiram'ın hepsinin müminler olduklarının apaçık ve reddedilemez delilidir.
Konu Cihannur tarafından (09-11-2011 Saat 18:40 ) değiştirilmiştir..
|