İslam tarihi bir vaka değildir ama tarihten bugüne tevhid ve şirk savaş içindedir...
tevhidin savunucusu peygamberlerin metodlarını gözardı edersek tevhid dinini anlamamız zorlaşır...
nerede bir statüko oldu orada bir peygamber çıktı ve dur dedi...
her manada putlarını yıktı onların.Put deyince akla sadece kaş göz oyulmuş taş geliyorsa yanılırsınız...
Tevhidi haykırmışlardır Allahtan başka ilah,otorite,yalvarılacak,yardım istenicek kimse olmadığını haykırmışlardır...
mazlumları kollamış zalimlerin karşısında durmuş statükoya karşı gelmişlerdir.
çok güzel ahkam kesiyorsun bana kuranın adaleti,mücadeleyi,duyarlı olmayı emretmediğini kanıtlarmısın ?
yaşadığı devirde yaşadığı toplumda karşılaştığı sorunlara eyvallah diyen ve toplumdaki yanlışlıkalrla mücadele vermeyen peygamber tanıyormusun ?
İslamiyyet, tarihi menşei ve vazifesi olarak pratik hayatta beşer vicdanından uzak kalmayı istemez. Hiçbir zaman bir imparator veya kraldan korkarak şümul sahasını daraltmaz. Ruhi, dini, maddi ve dünyevi olarak bütün beşer hayatı onun faaliyet ve hizmet sahasıdır. O hiçbir sistem ve nizamın veya başka bir kuvvetin tesirinde değildir.
der üstad seyyid kutub...
benim sözüm tasavvufa değil bu devirde tasavvuf diyerek insanları dünyadan bi haber bırakanlaradır...
İslamı insanlara bir afyon gibi uygulayanlardır.
yoksa tarih bize göstermiştir ki tasavvuf eğiti altında yanlışa dur diyen adaleti savunan insanlar olmuştur...
ilk aklıma gelen sennusi tarikatıdır...
emperyalist güçlere karşı mücadele vermişlerdir...
Kuranı kerim dışında bir söylemimiz yoktur.
Konu İntifada tarafından (09-18-2011 Saat 20:02 ) değiştirilmiştir..
|