11-11-2011, 14:02
|
|
|
Alıntı:
rikopasa Nickli Üyeden Alıntı
Yok Osmanlı'yı demiyorum ama kısmen Osmanlı'da dahil edilebilinir.
Benim anlatmak istediğim; özellikle Atatürk'e karşı tavır sergileyen bayanların Atatürk devrimleri ile kazandıkları haklarının ellerinden alındığı zaman anlayacaklardır anyayı konyayı.
Alıcaksın ehliyetlerini ellerinden, arabanın ön tarafına bile oturamayacak, seçme seçilme hakları olmayacak işte o zaman ne demek istediğimi anlar bu cariye ruhlular. Meğer ikinci sınıf olmak için ne çok can atan bayan varmış bu ülkede.
|
sayın rikopasa benim dil din ve kültür değerlerimin sömürülmesi benim önceliğimdir ve bunların yanında bahsettiğiniz absürd haklara zerre itibar etmem. Ayrıca kadın,, 'dinimiz islamla' değerlenmiş hatta insan sınıfına alınmıştır, 'atatürkün devrimleriyle' değil. Osmanlıdaki kadının değerini tartışmaya bile lüzum görmüyorum, araştırmanızı tavsiye ederim.muhteşem yüzyıl gibi dizilerden filmlerden değil yalnız
bunu herkes çok iyi biliyorki atatürk o devrimleri yaparken niyetindeki, kadına güya tanınmamış hakları vermek, çağdaş olmak filan falan değildi. onun getirdiği devrimler ışığında ve çağdaşlık furyasıyla birlik ve beraberliği zedeleyici, mağdur edici, devlete güvenin sıfırlandığı birsürü yasa çıkarılmış ve herdefasında atatürkçülğe sığınılmıştır.
ayrıca sen öyle birine cariye ol dedinki ben Osmanlı dönemi gibi dini değerlerimin zirvede yaşandığı bir dönemde yaşasaydımda varsın köle olsaydım...
|
|
|