Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-20-2011, 02:23   #19
Kullanıcı Adı
ibocan
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

tam aksine...
bir çok ateistte erdem olarak evrensel ve sosyal ahlak fazlaca bulunur...
bülent akyürek ki eski bir ateisttir ahlak ateistlerin dinidir der...
bizim ahlakımız kuran ahlakıdır...
ve şöyle birşey söyler büyüklerimiz önce insan sonra iman diye...
bir ateist insanlık ve ahlak olarak erdemli olabilir ama üstüne islami koymaz ise helak olur...
onun ahlakı sadece toplumsal ve dönemsel olur...
ama olur mu ahlakı olur...
akıncı abim, birde ALLAH'ın affedici olduğunu unutmamalıyız,herhangi bi iyilik , derecesini bilmiyorum ama ( kadri ALLAH' ın

Yüce Allah'ın, "Biz, seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik." beyanı ile anlattığı Efendimiz'in kudsî sözleri rahmetin yeryüzüne yayılmasına kılavuzluk etmiştir. Allah Resûlü, canlılara su vermenin rahmetin bir tecellisi olduğunu öğretmiştir. O şöyle anlatıyordu: "Çölde gördüğü susuzluktan ölmek üzere olan bir köpeğe su içiren günahkâr bir kadına, Yüce Allah Cennet kapılarını açtı." İnsanların birbirlerine su ikram etmelerinin günahlarının affına vesile olacağını yine O (sas) bildirmişti. O'nun teşvikiyle, insanlar birbirlerine su ikram etmede yarışa girmişti. Bu durum bir su medeniyeti doğurdu.kaynak

yukarıda demek isteneni anlamışsınıdır..yani zina eden kadın'ın çöldeki az miktarda bulduğu suyu köpeğe ikram etmesi onun rahmet kapılarına kavuşmasına sebep oluyor..yani ALLAH affediyor..ve cennet kapılarından girmesine müsade ediyor..ama ALLAH'ın her zina eden kadının köpeğe veya başka bi insana su verip cennet'i hak edeceği kanısına biz beşerler tabiki bilemeyiz,,
ALLAH'ın İSLAM dinini bilip NAMAZ kılmayan ve kendisine müslüman diyenlerde malesef ŞİRK yapıyorlar demektir,,şu kaynağı oku ..yani hem o yaratıcının esaslarını bileceksin hem dediklerini yapmayacaksın..Ataist ,bu müslümandan daha şanslı gibi gözüküyor .çünkü ataist güzel davranışlı değilmiydi,fazlaca etraflarındakine zararlı değildi,yalan konuşmazdı,yardım ederdi,akrabalarını gider ziyaret eder ve onları kırmazdı..vsss ..yani ben ALLAH'In kadrini bilemem ama,,şu hadiste aklıma geliyor bir an..“Sizin en hayırlınız insanlara faydalı olanınızdır”. gayri bundan sonrası ALLAH'ın takdirine kalmış..umarım demek istediklerimi anlamışsınızdır..
ibocan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla