12-27-2011, 00:02
|
|
|
Alıntı:
MÜLTECİ Nickli Üyeden Alıntı
MaşaALLAH kardeşim demek insanların kalplerine girp bakma özelliğiniz var idi...
Bu forumu takip ettiğim süre içinde el-insaf olarak müşahede ettiğim tek kişi idiniz diyebilirim.Ancak beni haksız çıkardığınız için çok üzüldüm...
İfadelerinize/mize dikkat..!
"güzelleme" olarak adlandırdığınız mevzuyu sanırım biliyorum.Yalnız biz sizin aksinize "TAŞLAMA" gördük orda...
Hiç kimseye hatasızlık ve tamlık tavsif etmedim ben de iftirayı mümin kardeşime yakıştıramam.Hatasızdı,demedim.Eksiksizdi demedim...Aslında ben de insaf demiştim...ama...Benden iyi bilir,BEN BİLMEM,diye bir ifade veye ima'm da olmadı kardeşim.
Evet siyaset her istediğini yapmanın , her düşündüğünü uygulamanın sanatı olmadığı gibi koskoca bir milletin beklentilerini boşa çıkarmak da değildir.Siyaset... basite indirgenmiş kavram...
Oysa biz onun ifade ettiği kutsal değerin muhafazasını isteriz.Senin insanların sana güvenerek temsil hakkı verir.
Ebû Saîd (ra)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (sav) şöyle buyurmuştur: “Kıyamet günü Allah’a inananların en sevimlisi ve oturum bakımından en yakını adil hükümdardır Allah’ın en çok kızdığı ve oturum bakımından en uzak olanı ise zâlim hükümdardır” (Tirmizî rivâyet etmiştir)
ZULÜM KAVRAMININ BİR ŞEY OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ YAPMAMAK manasını muhteva ettiğini belirtelim
EVET BİZ DE MESAJIMIZI YAZARKEN İNSAF... diyerek yazmıştık..
Yalnız şunu gördük ki insaf da göreceli bir kavram imiş.
Ve yine öğrendik ki basiret de başka imiş, feraset de...
Esen kalınız.
|
insafı elden bırakarak tek harf yazmadım o mesajda...
iftirada etmedim...
bugüne kadar insaflı gördüğü bir insanın,insafı elden bırakmadan,yermeden yaptığı bir yorum yüzünden insaf ehli olmadığı kanısına varmak...
siyasi asabiyyetin(holiganizm yahut biat kelimelerini yazabilirdim) tezahürünü gördük bir kez daha...
'koca bir milletin beklentilerinin boşa çıkarılması' ifadesi her seçim artan oy oranıyla doğru orantılı bir sav olamıyor ne yazık ki...
milletin beklentilerini boşa çıkarmak gibi toptan hüküm verici bir ifade yerine her düşünülenin yapılamaması ifadesi daha insaflı ve reel geliyor bana...
bu mantıkla, 28 şubatta esip gürle(ye)meyen bir başbakan için, koca milletin beklentilerini karşılayamamış bir lider tasavvuru oluşur zihinlerde...
lakin durumun böyle olmadığı aşikardır...
tamamen eleştirilemez kılmak,her söylediğini kabul etmek ne kadar tehlikeliyse tamamen itibarsızlaştırmakta o derece tehlikelidir...
hataları ve yanlışları ortaya koyup yanlışları yüze çarpmak,doğruları ise coşartmadan söylemek gerekir diye düşünüyoruz...
bu nazarla yaklaşırsak adil ve insaflı olabiliriz bence..
bundan önce insaflı bulmadığınız insanlarla aynı söylem üzerindesiniz şu an...
eleştirilemez bir lider...
hiç bana göre değil...
|
|
|