Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-01-2012, 14:49   #53
Kullanıcı Adı
k058
Lightbulb
Alıntı:
Uzun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Böyle bir yazı buldum, umarım acıklayıcıdır.

Vay haline o namaz kılanların ki, Namazlarından gaflet içindedir onlar!
Mâûn Suresi, 4-5
Bu ayet açıklıyor sanırım.

Allah sarhoş olmayan içkili kişilerin bile namaz kılmalarını istemiş fakat onlara bir şart koşmuştur: “Ne söylediğinizi bilinceye kadar namaza yaklaşmayın” (4-Nisa Suresi 43). Böylece Allah, sarhoşların ne söylediklerinden habersiz oldukları için namaz kılmalarını istemediğini bildirmiştir. Peki, ayık kafalıyken hem bilmediği bir dilde, hem de ezbere Arapça Kuran okuyup ne dediğini bilmeyenlerin durumunun bu sarhoşlardan anlama konusunda ne farkı vardır? Bunların namazlarında yerine getirmedikleri unsur olan “ne söylediğini bilmek”, sarhoşların yerine getirmediği unsurla aynı değil midir?

Peki, anladığı dilde namaz kılmayan kişi, kendi özel derdiyle ilgili özel duygularını nasıl dile getirip de Allah’tan yardım dileyecektir. Allah’ın bilinçli bir şekilde hatırlanması; ezbercilik yüzünden gölgelenir, engellenir.

------------------------------------------------------------

Ben arapça bilmiyorum, hayatım boyunca bilmiyeceğim. Ki öğrenmeğe çalışsam bile en az 5-10 yıl sürer. Bu süre içinde bilmediğim bir dilde Allaha sığınmak bana çok garip gelmekte. Namazımı ve Kitabımı anlıyarak okumak ve dile getirmek ne yaptığımı bilmemde bana daha yardımcı olacaktır. Namaz yada kuran-ı kerim arapça okunmalı diye birşeyinde kuran-ı kerimde geçtiğindende emin değilim.
----------------------------------

Mezhep konusuna daha bakamadım. Bu gece yatayım sabah araştırıp yazarım. Hayırlı geceler herkese...

HTML-Kodu:
Bismillahirrahmanirrahim
107/1. Dini yalan sayanı gördün  mü?
107/2-3. Öksüzü kakıştıran, yoksulu  doyurmaya yanaşmayan kimse işte odur.
107/4. Vay o namaz kılanların haline  ki:
107/5. Onlar kıldıkları namazdan  gafildirler.
107/6. Onlar gösteriş  yaparlar.
107/7. Onlar basit şeyleri dahi  vermezler.
Verdıgın Ayetın Mealı Tamamı Budur
Bu Yüzden O Namaz Kılanların Haline

ve bır dıgerı

HTML-Kodu:
4/43. Ey İnananlar! Sarhoşken, ne  dediğinizi bilene kadar, cünübken, yolcu olan müstesna gusledene kadar namaza  yaklaşmayın. Eğer hasta veya yolculukta iseniz yahut biriniz ayak yolundan  gelmişseniz veya kadınlara yaklaşmışsanız ve bu durumlarda su bulamamışsanız  tertemiz bir toprağa teyemmüm edin, yüzlerinize ve ellerinize sürün. Allah  affeder ve bağışlar.
Hanefi Mezhebi İmamı 'Ebu Hanife (İmam-ı Azam)' Şunu Söylemiştir

Bir kişi Müslüman Olduktan Sonra Kendi Dilinde İbadet edebilir Taki Kuran Dilini öğreninceye Kadar

Diğer bir hususta Kafanı Karıştıran su soru Diyanet Başkanlığının Her zaman Açmış Bulunduğu Kuran Kursları Bulunmaktadır Onlardan Bırıne Gıdersen 5-10 seneye gerek kalmadan Kuranı Öğrenirsin İnşallah Çünkü Ben Yakınlarımdan Bılıyorum Benım Babam 42 yasında 3 ayda ogrendı kuranı suanda okuyor surelerı bılıyor Kucuk Kardesım 9 yasında oda suanda okuyor 2 ay gıbı kısa surede gectı

Ve benım vaktım yok dersen Buradaki Dosyayı İndirirsen Orada OkuyacakOldugun sureler ve Her Müslümanın Bilmesi Gerektiği Konular İçeriyor

ÖRNEK OLARAK
Sen Türkçe Okunusundan Ezberlersende Her Hangı Bır sorun OLmaz

Okunuşu: İnnâ a'taynâkelkevser. Fesalli lirabbike venhar. İnne şânieke hüvel'ebter.
Anlamı: (Ey Muhammed!) Doğrusu sana pek çok nimet vermişizdir. Öyleyse Rabbin için namaz kıl, kurban kes. Doğrusu adı, sanı ortadan kalkacak olan, sana kin tutan kimsedir
k058 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla