03-14-2012, 19:51
|
|
|
Alıntı:
akobalı-akkurt Nickli Üyeden Alıntı
-----------------------verdiğim formüllerin sağlamasınıda yine dümbük yahudi sapığının pi sayısı yani 3,14 rakamını ikiye böl oda = 1,57 verdiğim rakamsa 1 ,568 yani arada binde ikilik bir hesap kayması var ,buda dairesel büyük yapılarda ortaya çıkmakda ,ve 1568 net hesap olarak ,deneme ve tecrübeye dayalı olarak karşımıza çıkmaktadır...
bilmem anlatabildimmi ,ki hiç ummuyorum...
..........................
|
Verdiğin formüller ortadadır.
Senin hesabına göre dairenin içine girdiği karenin yarısı kadar bile etmediğidir.
Senin daire ve alan formüllerini nasıl dağıttığımı okumadan alıntı yapmışsın sanırım.Öyle dediğin gibi binde 7'lik bir fark yok.
Rakamlar aşağıda mor sonuçlarla mor sonuçları, mavi sonuçlarla mavi sonuçları karşılaştır.
Alıntı:
bur-AK Nickli Üyeden Alıntı
Zeka fışkırırken
Şimdi yarı çapı 5 olan bir çemberin alanını hem modern matematiğe göre hemde senin matematiğine göre hesaplayalım.
Modern matematik
Çemberin çevresi:2pr'den 2.(3,14).5=31,4
Çemberin alanı: prr'den (3,14).5.5=78,5
Senin hesabına göre
Çemberin çevresi:(1,568).r.r'den (1,568).5.5=39,2
Çemberin alanı:(1.568).r.4'den (1,568).5.4=31,36
-------------------------------------------
Rakamlar yeterince aydınlatıcıdır.
Evinde çok rahat bir şekilde 5 cm yarı çapı olan bir karton kesebilirsin ve çevresini mezura ile ölçebilirsin.Senin hesabına göre 8 santim daha uzun çıkacak ve dairenin içine girdiği karenin yarısı kadar bile yer kaplamayacak işte tam burada fışkıran zekaya tanıklık ediyoruz.
Bu saçmalığa böylesine açıklayıcı bir cevap yazmamın nedeni konuyu kapatmak içindir.
Varsa yeni teoricikleriniz ayrıntılı bir şekilde bekleriz.
Dediğim gibi 5 santim yarı çaplı bir karton kes ve etrafını mezura ile ölç...
|
|
|
|