AK Gençliğin Buluşma Noktası
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-12-2009, 03:35   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart İnönü ile Erdoğan arasındaki benzerlik / Fikri AKYÜZ - Takvim
"33'e karşı 33" size neyi çağrıştırıyor? Peki "3'e karşı 3" deyince neyi hatırlıyorsunuz?
"33'e karşı 33" deyince Sivas'taki Madımak faciasına karşı Erzincan'ın Başbağlar köyündeki katliamı hatırlayacaksınız, değil mi?
"3'e karşı 3" deyince ise benim aklıma 1961'de Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın idamına karşı 1972'de Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idamı da geliyor.
Tamam benim aklıma bunlar geliyor da "Madımak" vahşetine haklı olarak karşı çıkan bazılarının aklına nedense Madımak'tan üç gün sonra gerçekleşen "Başbağlar" gelmiyor..
Peki Başbağlar katliamına haklı olarak isyan eden bazılarının aklına, sebebi ne olursa olsun tam bir vahşet olan Madımak katliamı geliyor mu? Hayır gelmiyor.
Evet insan denilen bir "mahluk" ile adına insan denilen "yaratık" arasında "yüz fark" olmasa bile en azından "yüz farkı" vardır!
Neticede, bu "üçlü" rakam ve sayıların tekabül ettiği vahşi eylemlerin arka planındaki prodüktörü, rejisörü, senaristi, aktörleri, figüranları ve pek tabii ki suflör ve dublörlerini de hatırlayacaksınızdır..
Hatırlayacaksınızdır; çünkü "Darbe Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni" başta olmak üzere onlar yakın bir zamanda yine bir "film çeviriyordu".
Ama ilginç olan şu ki bu isimler bunca "kan" dökmelerine rağmen "Kan" Film Festivali'nde derece almayı bırakınız festivale bile çağrılmıyor!
Da, konumuz bu değil; konumuz bir başka "33" rakamıdır.
Bu "33" sayısı 1943'te Van'ın Özalp ilçesinde General Mustafa Muğlalı tarafından kurşuna dizdirilen köylülerin sayısıdır.
Yıl 1943'tür.. İktidarda CHP vardır. Ve memleket, Halkevleri ve Köy Enstitüleri vasıtasıyla "ha aydınlandı ha aydınlanacaktır"(!)
İşte böyle bir yılda Van'ın Özalp ilçesinde 500 koyun kaçıran İranlı kaçakçılara yardımcı oldukları iddiasıyla 30'u aşkın köylü yakalanıyor.
İşte bunun üzerine 3. Ordu Komutanı Mustafa Muğlalı, 33 köylünün mahkemeye bile sevkine gerek görmeksizin gözleri ve elleri bağlanarak kurşuna dizilmesini emrediyor.
"Hasretinden Prangalar Eskittim" ve "Uy Havar" gibi sarsıcı şiirleri yazan Ahmet Arif'in "33 kurşun" isimli şiirine de konu olan bu olay, 1949'da Demokrat Parti'nin TBMM'ye önerge vermesi sonucunda dava konusu haline geliyor..
Neticede Muğlalı 20 yıl hapse mahkum oluyor ve 1951'de hapisteyken ölüyor.
Hani şimdilerde bazı önemli isimlere dava açıldığı için bu davanın emrini sanki Tayyip Erdoğan vermiş gibi, Ergenekon adı verilen davayı "laikliğe karşı bir eylem" gibi sunanlar var ya..
Bugünlerde önemli bir asker hakkında dava açıldığında ne diyorlar? "Bunun sebebi Tayyip Erdoğan'ın laikliği sona erdirmek gayesidir" diyorlar değil mi?
Peki bu mantığa göre İsmet İnönü'nün de laikliğe aykırı davrandığını kabul etmemiz gerekmiyor mu?
"Bu da nereden çıktı?" demeyiniz; zira Muğlalı hakkındaki dava 1950 yılının nisan ayında karara bağlanıyor..
O dönemde iktidarda kim var? İktidardan düşmesine henüz bir ay kalan CHP ve İnönü var..
Düşününüz, İnönü "tek adam" ve savcı ile hakimler seçimlere bir ay kala bir generali 20 yıl hapse mahkum ediyor. Demek ki hakimler "Menderes'in hakimleri" değil(!)
Sonuçta bu generalin ismi 5-6 yol önce "hem de" Özalp'teki bir kışlaya veriliyor..
Evet gördünüz değil mi Çavuşbaşı'ndaki bir markete "Oruç Market" isminin konulmasını manşete taşıyarak "hassasiyet" gösteren bazı gazetelerin ikiyüzlülüğünü?
Muğlalı, 33 kişiyi değil de 333 kişiyi kurşuna dizdirmiş olsaydı daha mı başarılı addedilecek ve ismi daha büyük bir yere örneğin genelkurmay başkanlığının kapısına mı yazılacaktı?!
Evet bu yazı ordumuz aleyhine bir yazı değildir.. Bu yazı, "Asker, Öcalan ile konuşup anlaşsın" diye yazıp da dağdaki teröriste ödül verenlerin, dağdaki askerimize ise hicran yarası ekleyenlerin ağzıyla yazılmış bir yazı ise hiç değildir..
Bu yazının asıl gayesi, İsmet İnönü'nün partisinin şimdiki bazı üyelerinin Muğla'daki "Kenan Evren Lisesi"nin adını sildirmek isterken, diğer Muğlalıyı da görmelerini temin etmekten ibarettir.

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi