![]() |
#1 |
![]() Demokrat Parti (DP) Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Hüsamettin Cindoruk, 29 Mart Yerel Seçimlerinde oy kullandığı sandıkta DP'ye oy çıkmamasını, parti müşahidinin bulunmamasına bağladı. ![]() ![]() DP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Hüsamettin Cindoruk, bir grup Ankara delegesinin verdiği yemeğe katıldı. Cindoruk, burada gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını cevapladı. 29 Mart Yerel Seçimlerinde oy kullandığı sandıktan DP'ye oy çıkmadığı yönündeki haberlerin sorulması üzerine Cindoruk, “Orada Demokrat Parti'ye oy çıkmamışsa, müşahidin hatası vardır. Araştırdığınız zaman ortaya çıkıyor ki; DP müşahidi yok o sandıkta” diye konuştu. Cindoruk, “8 sandıktan sıfır oy çıkarsa, DP müşahidi yoksa, onları düzeltmek için geliyoruz” dedi. Aynı konuyla ilgili başka bir muhabirin, “Oy kutsaldır, açıklanmaz” şeklindeki açıklamalarını hatırlatarak, oy kullanıp kullanmadığı konusunda nasıl bir sonuç çıkartılması gerektiği yönündeki sorusu üzerine Cindoruk, “Oy kutsaldır açıklanmaz, dedim. Herkes kullandığı oyu açıklarsa kargaşa çıkar” ifadelerini kullandı. Tasnif edilmiş sonuçların esas olduğunu söyleyen Cindoruk, bir partinin bütün sandıklardan sıfır oy alıyorsa ve müşahidi yoksa, seçime katılmış sayılmayacağını dile getirdi. Cindoruk, “Seçime katılan parti sandıkta müşahidi olan ve oyuna sahip olan partidir. İstanbul'da oylarımız o kadar düşük ki; rakam vermekten üzülüyorum ve vermiyorum” diye konuştu. Cindoruk, “Bugüne kadar ilk defa bana darbeci diyen kendi arkadaşlarım oldu, üzülüyorum” ifadesini kullandı. Cindoruk, Süleyman Demirel için de belli iddiaların gündeme geldiğini hatırlatarak, “Biz darbeler ile gelmedik, hep darbeler ile gittik” şeklinde konuştu. Habervaktim
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|