AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Parti Haberler - AK Parti Duyurular AK Parti Haberleri, AK Parti Duyuruları, AK faaliyetler ile ilgili tüm haberleri burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 07-28-2009, 20:14   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart AK Parti’nin yeni il başkanı hedeflerini açıkladı
19 Temmuz 2003 tarihinde ayrıldığı il başkanlığı görevine 19 Temmuz 2009 tarihinde geri dönen Ak Parti İl Başkanı Abdurrahim Arslan, partide bölünme olmadığını, kırgınları kucaklayacaklarını söyledi.

MANİSA (İHA) - 19 Temmuz 2003 tarihinde ayrıldığı il başkanlığı görevine 19 Temmuz 2009 tarihinde geri dönen Ak Parti İl Başkanı Abdurrahim Arslan, partide bölünme olmadığını, kırgınları kucaklayacaklarını söyledi.
Ak Parti'nin yeni İl Başkanı Abdurrahim Arslan kongre sürecinde yaşananlar ve bundan sonraki hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Birkaç aydır MTSO Meclis Başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatan Arslan, “Bu süreçte aday olmamı isteyenler oldu, baskı yapanlar oldu. Ancak ben talipli olmayacağımı, görev verilirse yapacağımı söyledim. Zaten bu bir istişare süreciydi. Kongreden 5 gün önce “konsensüs adayı sen olacaksın” dendi. Bir partili olarak bundan tabiî ki kaçamazdım. “Peki” dedik, kolları sıvadık. Kongreyi yaptık, şimdi yolumuza devam ediyoruz” dedi.
2008 yılının kendisine uğurlu geldiği yönündeki yorumlara ilişkin değerlendirmede bulunan Abdrurrahim Arslan, “Uğura inanmam. Ancak çevremde benim duruşumu bilen bilir. İnsanlar benim neye nasıl tepki vereceğimi hep tahmin etmiştir. Bu duruşumu hep muhafaza ettim. 2008 yılında arka arkaya gelen 2 önemli görev var. Ancak il kongresinde ilginç olan şey, 6 yıl önce 19 Temmuz 2003'te bıraktığım görevi 19 Temmuz 2009'da devralmış olmamdır. Üstelik aynı salonda… Benim için değişik bir sürprizdi. Bu uğur değil de sadece üst üste gelen bir şeydi” dedi.
SOLMAZ ADAY OLMAYACAĞINA DAİR SÖZ VERMİŞTİ AMA…
İl başkanlığı sürecini de anlatan Arslan şöyle konuştu: “Kongreden altı gün önce pazartesi akşamı Hayrulah Solmaz, Ömer Faruk Çelik ve Zülfikar Gürcan'ın da aralarında bulunduğu bir arkadaş grubu olarak bir araya geldik ve il başkanlığı konusunu yüksek sesle düşündük. Burada iki karar aldık. Birincisi konsensüs adayı olacak olan kişinin mutlaka Ak Parti geçmişi olacak. İkincisi bu masanın etrafındakilerden birisinin üstünde karar kılınacak. O sırada zaten Ramiz Bey de adaylığını açıklamıştı. Kedi aramızda söz de verdik. Kim seçilirse arkasında durulacak destek verilecek. Namus ve şeref sözü verildi. Pazartesi gece 03.30'a kadar bu konuyu konuştuk. Salı günü öğlen benimle birlikte 5 arkadaş Ankara'dan arandık. Hatta Hayrullah Solmaz da beni aradı, bir gün sonra birlikte onun arabasıyla Ankara'ya gittik. Ertesi gün genel merkeze giderek toplantıda vardığımız kararı Genel Merkeze bildirdik. Ancak bu karar değişti. Tekrar toplantılar, istişareler yapıldı. Akşam sütü tekrar bir araya gelerek uzun istişareler sonucunda benim üzerimde mutabık kalındı. Bizde bu durumu kutlamak amacıyla Genel Merkez'in karşısındaki pastanede tatlı yedik. İlk sözü de Hayrullah Solmaz aldı. Çok güzel bir karar aldıklarını, destekleyeceğini, herhangi bir görev istemediğini, ancak büyük kongre delegesi olarak yazılması durumunda çok memnun olacağını belirten bir konuşma yaptı. Çarşamba gecesi buraya döndük. Perşembe günü Hayrullah Solmaz'ın adaylığını açıkladığını duydum. Aradım kendisine sordum. “Doğru” dedi. “Hani söz vermiştin, bunu nasıl izah ediyorsun” diye sordum. “Ben izah ediyorum” dedi. “İyi Allah yolunu açık etsin” dedim. Ve böyle kongreye gittik.”
Hayrullah Solmaz'ın partiden ihracına ilişkin sorulan bir soruya Arslan şu yanıtı verdi: “Benim gündemimde herkesi kucaklamak var. Benim için 19 Temmuz'dan önce yaşananlar geride kalmıştır. Ben şuandan bu partinin il başkanıyım. Dolayısıyla ben herkesi kucaklamak zorundayım. Eğer bu arada bir disiplin kararı olacaksa bunu da genel merkez yapar. Şuanda da ihraç konusunda bir çalışma olup olmadığını bilmiyorum. Ama olduğunu da duymadım.”
MTSO'DAN İSTİFA ETMEME GEREK YOK
Ticaret ve Sanayi odası Meclis Başkanlığı görevinden istifa etmeyeceğini vurgulayan Arslan, MTSO Başkanı Bülent Koşmaz'ın il başkanlığı görevinden rahatsızlık duymadığını aksine memnun olduğunu söyledi. Bülent Koşmaz'la bu konuyu konuştuğunu sözlerine ekleyen Arslan, iki görevi ayıracak olgunlukta olduğunu dile getirdi.
MHP'li belediyeye karşı uygulayacakları muhalefet anlayışından da söz eden Arslan, muhalefet yapmış olmak için yapmayacaklarını, hem doğruları hem de yanlışları söyleyeceklerini ifade etti. Arslan, “Cengiz Ergün'ün başarılı olmasını gerçekten istiyorum. Çünkü onun başarısı Manisa'ya yansıyacak. Manisa'nın 5 yılının kayıp olmasını istemiyorum. Ancak biz bir dahaki seçimlerde eğer Cengiz Ergün başarılı olursa çok çok daha başarılı olacak bir adayı çıkararak, yeninden kazanacağız” dedi.
Başkan Arslan, Cengiz Ergün'ün ilk dört ayıyla ilgili olumlu düşünmediğini de sözlerine ekleyerek, “Borç var hizmet yok” anlayışını da doğru bulmadığını dile getirdi.
Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç'ın kongrede yaptığı konuşmayla ilgili düşüncelerini ifade eden Başkan Arslan, “Kongreden sonra Halil Çınar'ı ziyaret ettim. Dolaysıyla bizim aramazda bu konuda herhangi bir sorun yok. karşı listede olmayı tercih etmiş, bu normal. Tabi Bülent Bey'in konuşmasını değerlendirirken bazı detayları dikkate almak lazım. Yıllardır tanışıyorlar. Belki aralarında verdikleri sözler var. Dışarıdan bakıldığında çok sert bir konuşma gibi görünüyor. Ancak bu yaşanmışlıkları belki katarak öyle konuştu. Dolaysıyla konuşmanın üslubu, dozu hakkında çok yorum yapamayacağım. Bir kısmını anlatamayacağım olayla4r herkesin gözü önünde yaşandı. Yani kongredeki liste beklenmiyordu, bu sefer beklenmiyordu. Çünkü Ak Parti teşkilatları olarak uzun süre sonra ilk kez böyle bir birliktelik sergilendi. Bu nedenle ikinci bir liste beklenmiyordu. Bunu getirdiği bir hayal kırıklığı var” diye konuştu.
Bundan sonra kendileriyle değil, muhalefetle mücadele edeceklerini dile getiren Arslan, “Artık yolumuza emin adımlarla yürüyeceğiz. Sonuç itibariyle şahıs olarak kırılanlar olabilir ancak partide bölünme olmadı. Bundan sonra kendimizle kavga ederek bu sorunları aşamayız. Kavgaya izin vermeyeceğiz” dedi.
Başka görevlere aday olmayacağı yönünde bir sözünün olmadığını da vurgulayan Arslan, “Bu konuda bana herhangi bir telkinde bulunulmadı. 2 yık sonra seçim var. 2 sonrası için bugünden bir şey söyleyecek konumda değilim. Biz inançlı insanlarız, kadere inanıyoruz. İki yıl sonrası için şöyle
olacak, böyle olacak demek çok sağlıklı değil” diyerek sözlerine son verdi.

Yurthaber

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)