AK Gençliğin Buluşma Noktası
Eğitim ve Öğretim Üniversiteler ve Üniversite Öğrencileri, Ak Parti Forum lise, ilköğretim ve okul öncesi eğitimi; İmam Hatip ve Açıköğretim.

Stil
Seçenekler

Alt 05-08-2009, 22:45   #1
Kullanıcı Adı
NS
Standart Okullarda 'Kenan Evren' ismi kaldırılsın
Okullarda 'Kenan Evren' ismi kaldırılsın

AK Parti Muğla İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Çağrı Alper, okullarda bulunan ''Kenan Evren'' ve ''Kenan Paşa'' isimlerinin değiştirilmesi yönündeki temenni kararının, kabul edildiğini bildirdi.

Çağrı Alper, AK Parti Muğla İl Başkanlığı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP grubunun yapmış olduğu önerinin ''ucuz bir kahramanlıktan'' ibaret olduğunu öne sürerek, şunları kaydetti:
''CHP'nin temsil etmiş olduğu zihniyetin, 12 Eylül Anayasası'na nasıl sıkı sıkıya sahip çıktığını, anayasa değişiklik tekliflerini peşinen reddettiğini, 12 Eylül ürünü YÖK ve üniversite düzeninin değişmemesi için elinden geleni yaptığını tüm kamuoyu biliyor. Okullardaki Kenan Evren ve Kenan Paşa isimlerinin değiştirilmesi yönündeki temenni kararı, yapılan oylama sonucunda, CHP ve MHP gruplarının 29 kabul oyu, AK Parti'nin 14 çekimser oyuna karşılık kabul edilmiştir.''
İl Özel İdaresi Yasası'nda, il genel meclisinin yetki ve görevleri arasında okul adı değişikliği bulunmadığını aktaran Alper, ''İçişleri Bakanlığı'nın 13 Mayıs 2008 tarihli genelgesi doğrultusunda, il genel meclisinin yetki ve görev alanına girmeyen konularla ilgili olarak temenni kararı alınamayacağı hususuna yer verilmiştir. Aynı kanunun 22. maddesindeki düzenlemeye göre de il özel idaresine verilen görevlerle ilgisi bulunmayan siyasi konularda karar alınması il genel meclisinin Danıştay kararıyla feshedilmesi sonucunu da doğurabilmektedir'' diye konuştu.

AA

NS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-05-2009, 19:14   #2
Kullanıcı Adı
orpi
Hatta İsmet inönü ismide kaldırılsın. Bir Ülkenin kaderini kötüye götürenlerin isimleride silinsin sadece kenan evrenle bitmiyor ki. Bir dünya işe yaramayan adam var. İsten inönü sokağı, ismet paşa kültür merkezi, istmet inönü ilköğretim okulu hepsi kaldırılsın onun yerine Toplumun gelişimine yardım etmiş, Toplumu aydınlatmış ve onlara yön tutmuş kişilerin isimleri yazılabilir. Kenan evren paşa nasıl ölecek çok merak ediyorum. Ecevit gibi can çekişerek olabilir mi?
orpi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-05-2009, 19:18   #3
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Cuntaların ve vatan hainlerinin isminin bile duyulmaması lazım...
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-05-2009, 19:22   #4
Kullanıcı Adı
Erhan KARACA
=) Bence Isparta Süleyman Demirel Üni.'nin de ismi değişmeli..
Erhan KARACA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-05-2009, 20:02   #5
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Alıntı:
Erhan KARACA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
=) Bence Isparta Süleyman Demirel Üni.'nin de ismi değişmeli..

Alt 11-05-2009, 20:03   #6
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Bir yere isim verilirkn layık olanı verilmeli ama bizim ülkemizde zamanında Yağcılık için çok isim verilmiş....
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-05-2009, 23:47   #7
Kullanıcı Adı
redyellow
Kenan Evrenin de, sivil cuntacı Süleyman Demirel'in de isimleri tüm okullardan kaldırılmalıdır. Kaldırılıp tarihin çöp kutusuan fırlatılmalılar her ikisi de.
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-05-2009, 23:50   #8
Kullanıcı Adı
Erhan KARACA
Beşiktaşlı olmama rağmen rahatlıkla söyleyebilirim ki.. Beşiktaş İnönü Stadı'nn da ismi değiştirilsin.. ancak emin olun bunu pek desteklemez diğer beşiktaşlılar.. =)
Erhan KARACA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)