AK Gençliğin Buluşma Noktası
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.

Stil
Seçenekler

Alt 11-05-2007, 13:12   #1
Kullanıcı Adı
erenon
Standart “NE MUTLU...”
Bu ülkede kişisel dramlar “dehşet aşuresine” katılmış küçük yemişler gibi kaybolup gidiyor hayatın dağdağası içinde.

Hepimiz, bir türlü çözülemeyen ve niye çözülemediği de asla mantıkla açıklanamayan büyük sorunlara bakarken birçok çocuğun, gencin, ihtiyarın hayatı tek bir cümle yüzünden bir cehenneme dönebiliyor.

Yüzlerce yıldan beri, peş peşe gelen kuşaklar, ardı ardına hayat sahnesinden geçen milyonlarca insan, bu ülkeyi “tek cümlelik” bir ülke olmaktan kurtaramadı.

Hâlâ bu ülkede tek bir cümle yüzünden insanların gelecekleri yok edilebiliyor.

Ve, biz bu yok oluşu alışkın gözlerle izliyoruz.

Geçenlerde on üç yaşındaki bir çocuk güneydoğu illerimizden birindeki bir okulda “ne mutlu Türküm diyene” yerine “ne mutlu Kürdüm diyene” dediği için savcılığa verildi.

On üç yaşındaki bir öğrencinin bir cümle için savcılığa verildiği bir ülkede aklı başında bir insan “Türküm” ya da “Kürdüm” dediği için mutlu olabilir mi sizce?

Hele bir de, okul müdürünün o çocuğa söylediği inanılmaz cümleyi duyduktan sonra.

Okul müdürü, o öğrenciye, elinde tuttuğu boruyu göstererek şöyle demiş:

- Sen bölücüsün, bu boruyu sana sokarım.

Bir ülkenin başına bölünmekten büyük felaketler de gelebilir.

Bu tür “okul müdürleri” çıkar mesela bazı ülkelerde.

Bana sorarsanız, bir ülkeyi, bölünmekten daha büyük acılara götürecek olan, öğrencisiyle böyle konuşabilen eğitimciler yetiştirmesidir.

Çocuklarını böyle insanlara emanet etmesidir.

Küçücük çocukları, insanın tekrarlarken bile utandığı sözcüklerle tehdit edebilen öğretmenlerin bulunduğu bir ülke bütün kalsa ne olacak bölünse ne olacak?

Bunlar nasıl öğretmen?

Bu öğretmenleri kim yetiştiriyor?

Nasıl bir ahlak anlayışıyla yetiştiriyoruz biz bu öğretmenleri?

Kendi çocuklarından bile korkan hatta kendi çocuklarından bile nefret eden bir toplum nasıl bütün kalacak, nasıl mutlu olacak, nasıl gelişecek?

Ankara’daki yöneticilerin geliştirdiği “korkular” yıllar içinde öylesine şiddetli fobilere dönüştü ki sonunda geleceğimizi emanet edeceğimiz öğretmenlerimiz, hukukçularımız, profesörlerimiz de hastalandı.

Çocukları, insanları sevmek, onların gelecekleri ve mutlulukları için çaba sarf etmek yerine, insanlara düşman, cümlelere takılmış, vatanı sadece toprak sanan garip robotlar haline geldiler.

Her türlü kutsal kavramın, “vatanın, milletin, devletin” insanın mutluluğu için olduğunu unuttular.

Ellerindeki borularla çocukları korkutmaya başladılar.

Böyle tehdit edilerek, mahkemelere verilerek, korkutularak, dövülerek büyüyen çocuklarla bu toplum nasıl mutluluğu bulacak sizce?

Bulabilecek mi?

Böyle bir ülkeyi bütün çocukları “ne mutlu Türküm diyene” diye bağırtmak kurtarmaya yetecek mi gerçekten?

Ne olur on üç yaşındaki bir çocuk “ne mutlu Kürdüm diyene” dese?

Batar mı bu ülke bir çocuk böyle söylediği için?

Parçalanır mı?

Ve, siz, çocukların böylesine utanmaz sözcüklerle tehdit edildiği bir ülkede iç rahatlığı ile “ne mutlu Türküm diyene” diyebiliyor musunuz?

Diyebilecek misiniz?

Ben, ırkımızla övünmemiz gerektiğine inananlardan değilim, yaptıklarımızla yarattıklarımızla övünmenin daha manalı olduğunu düşünüyorum ama illa ırkımızla övünmek istiyorsak herhalde övüneceğimiz ırk, çocukları korkutan, onları tek bir cümle için mahkemelere gönderen bir ırk olmamalı.

Ne bu ülke, ne bu ırk, ne bu yöneticiler insanı mutlu etmiyor, bunlar insanı sadece utandırıyorlar.

Hâlâ yamyamların incik boncuk sevmesi gibi cümleleri seven bir toplumda yaşıyoruz, eğer sevilmeyen bir cümle söylerseniz sizi kızgın kazanlara atıyorlar.

Sonra da hep birlikte bağırıyoruz:

“Ne mutlu Türküm diyene.”

İnsan Türk olduğu ya da Kürt olduğu için mutlu olmaz.

Çocuklarının korkmadığı, mutlu olduğu, güven içinde yaşadığı bir toplum yaratabilirse belki mutluluğu hak eder.

Görülüyor ki biz öyle bir mutluluktan çok uzağız.

Daha da üzücüsü, biz böyle bir mutluluk olduğunu bile galiba bilmiyoruz.

Biz çocukları korkutmayı Türklük sanıyoruz.

Eğer buysa Türklük ve eğer bu insanlar temsil ediyorsa Türklüğü, o zaman ben kendi Türklüğümden vazgeçiyorum.

“Ne yazık Türküm diyene.”

Ahmet Altan

erenon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-05-2007, 19:35   #2
Kullanıcı Adı
bayonet
Standart “NE MUTLU...”
bence okadar güzel bir yazı degil ögretmeninde öyle yapması gerekmiyor ama ulu önderimizin sözünü kürtlükle birlestirilmesi cocukların kafasına küçük yasta türk kürt kavramı yerlestiriiyor demektir sorun türklerde degil demekki onların kafalarına bunları işleyenlerde nasıl herkes kendi soyuna laf söyletmezse bende söyletmem kardeşim okadar o zaman sorunu tazecik beyinlere işleynlerde....................................... bir kişinin yaptıgı hata bütün türkiyeye ve türklere mal edilemez bir kişi için ne türklügümden nede soyumdan vazgecmem kusura bakmasınlar..........NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!
ahmet altan türklügünden vazgeciyorsa güle güle sana yolun acık olsun zaten biz seni TÜRKLÜGE KABUL ETMİYORUZ.........................
(AYRICA BU AHMET ALTANIN YAZISINI PROTESTO EDİYORUM..)
bayonet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-05-2007, 22:51   #3
Kullanıcı Adı
Yâren
Standart “NE MUTLU...”
yazı bence çok güzel kaleme alınmış.. ırkcılığa aşırı milliyetciliğe hitaben güzel bir yazı..

zira yıllarca o insanların anadillerini konuşmasını yasakladık, ne mutlu Türküm diyene dedirttik.. şimdi o dedirtiklerimizin dağda olmasına şaşmamalı değilmi... ve şu anda dedidtirdiklerimizde ilerde dağda olursa şaşmayalım
Yâren isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-05-2007, 23:22   #4
Kullanıcı Adı
bayonet
Standart “NE MUTLU...”
daga cıkanların hepsi kürt degil ben kürt ayrımı yapmıyorum bunu kimse yanlıs anlamasın sadece demek istedigim kürtler hallerinden memnun bunu yapmak isteyenler iç savas cıkarıp bizi birbirimize düsürmek isteynler sehitlerimizden kürt olanlarda var ama senin anlamak istemedigin sey biz adaletli davranıyoruz herkese............daga cıkanların cogu kacırılmıs beyinleri yıkanmıs ufak cocuklar kücüklükten yetiştiriliyorlar bunların içinde baska ülkelerden bir sürü insanlar senin demek istedigin sey kürtler ayaklansın ve bu ülkeyi bölsünlermi istiyorsun ozaman ülkeyi onlara verelim bakalım sen o zaman bukadar rahat konusabilirmisin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Alt 11-05-2007, 23:29   #5
Kullanıcı Adı
Yâren
Standart “NE MUTLU...”
aslında biraz önce ortak fikirlerimizi birbirimizden habersiz yazdık... kürtler üzerinden oynan oyuna gelememk gerekir, emperyalist devletlerin herzamanki taktiği, böl işgal et... Türkiyem var oldukca ne doğuda nede kuzey ırakta bir kürt devleti olmayacak... bunu o yıkanmış beyinlerine sokmaları gerekir. geçenlerde benim tartışmalarımı okusan hakkımda böyle düşünmezdin... dünü olmayan, kan dökmeyen, geçmişinde atasının bir karış toprağı olmayan kimseye devlet kurdutturmayız, gerekirse misak ı milli sınırlarına döneriz
Alt 11-05-2007, 23:33   #6
Kullanıcı Adı
bayonet
Standart “NE MUTLU...”
günaydın!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Alt 11-05-2007, 23:37   #7
Kullanıcı Adı
Yâren
Standart “NE MUTLU...”
Alıntı:
bayonet Nickli Üyeden Alıntı
günaydın!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
iyi tamam da bu son olasılık... önce gerekli imkanları sağlayıp türklüğün gereğini yapmalıyız değilmi..
Alt 11-05-2007, 23:43   #8
Kullanıcı Adı
bayonet
Standart “NE MUTLU...”
zaten basbakanımız gerekli imkanları saglıyor degilmi işini bilene karısmamak gerekli eger okadar özgürlük versek bu ülkenin sonunu düsünebiliyormusun hersey gerektigince olmalı
Alt 11-06-2007, 00:19   #9
Kullanıcı Adı
sidre
Standart “NE MUTLU...”
Geçenlerde on üç yaşındaki bir çocuk güneydoğu illerimizden birindeki bir okulda “ne mutlu Türküm diyene” yerine “ne mutlu Kürdüm diyene” dediği için savcılığa verildi.

On üç yaşındaki bir öğrencinin bir cümle için savcılığa verildiği bir ülkede aklı başında bir insan “Türküm” ya da “Kürdüm” dediği için mutlu olabilir mi sizce?
> > > > bu yazının altında Ahmet Altanın oldugunu tahmın etmıstım pislik herif sınır oluyorum bu adama iyi gorunmeye calısan ama iki yüzlü olan iğrenç bir adam > > >
sidre isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-06-2007, 00:22   #10
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Standart “NE MUTLU...”
arkadaslar seviyeli sohbetinize tesekkurler
jonathan, bayonet, yalcin, sidre

guzel yazi bence de dikkat edilmesi gereken kafalar kimin hangi irktan oldugu degil
bunu asacagimiza inaniyorum
ahmet altani tartismayalim arkadaslar
kimin kac paralik yazar oldugunu gayet iyi biliyoruz
ilginiz icin ayrica tesekkurler erenon sana da ;) :D
selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)