![]() |
#1 |
![]() Kendin için, bir mahkeme kursan da;
Nefsinden, ne kadar uzak dursan da; Her celseyi, vicdanına sorsan da; Hükmünü vermeden, bir daha düşün… Ahlâk reddederken, miras reddini, İnkar ediyorsan, hâlâ ceddini; Aslına duyduğun, bu nefret, kini; Ben insanım derken, bir daha düşün… Elinde mey tası, dilinde nifak; Kalbinde şeytanla, binbir ittifak; Sökmediyse hâlâ, cehlinde şafak; Dalâlet ne demek? bir daha düşün… Niyetinde varsa, Kur’an’a cür’et; Bir kısmını kabul, bir kısmını red. Sana vermiyorsa, ölüm de ibret; Mahşer kimliğini, bir daha düşün… Hasedin.. Edepten, hayâdan çoksa; Kardeşin karnı aç, seninki toksa; Hele günlüğünde, namaz da yoksa; Müslümanım! derken, bir daha düşün… Ne kılıç, ne kalkan, ne zırha güven; Mîzan’da kurtulur, nefsini döven. Bil ki; seni sana, şeytandır öven; “Kalbim temiz” derken, bir daha düşün… Kalmamış modanın, iz’ân ölçüsü; Ne giysiler gördüm; şehvet dürtüsü. İffet değil midir, insanın süsü? Çağdaşlık bu mudur? Bir daha düşün… Fal, büyü, cin değil, kurtuluş Hakk´ta, Aradığın huzur; Nas’ta, Felak’ta. Gel şu hezeyanı, artık bırak da; Müşrik kime denir, bir daha düşün… Aç kalsan… Dönüp de, hüsrana bakma, Ne can, ne canânı, âhirde yakma. Kazandım deyip de, yediğin lokma; Haram mı, helal mı? Bir daha düşün… Nereye akıyor, bu insan seli? Gerçeği görmeyen; ya kör, ya deli. Dünyada sabırdır, cennet bedeli; Değer mi, değmez mi? Bir daha düşün… Akla kara, bir yürekte barınmaz, Secde yoksa, kibir kiri arınmaz. Hele îmân, kolay kolay korunmaz; Bunları bir daha, bir daha düşün… Düşmezdin.. Dengeyi, ilimle kursan, Kur’ân mihengine, aklını vursan. Yoksa.. Her doğruya, ‘ifrat! ’ diyorsan; Bir daha.. Bir daha… Bir daha düşün… Cengiz Numanoğlu
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
bir daha düşün, cengiz numanoğlu, şiir, şiirler |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|