AK Gençliğin Buluşma Noktası
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-26-2007, 09:28   #1
Kullanıcı Adı
ceyhanli
Standart İstanbul, çirkin siyasetin kurbanı
İstanbul, çirkin siyasetin kurbanı

Dünya incisi, bu güzelim şehir, elbette ki çeşitli tarihlerde iş başına gelmiş yetkililer marifetiyle bu hale getirildi. Hatırlayınız; hemen her seçim öncesi İstanbul’da tüm belediye kontrolleri durdurulur ve şehir; şehir yağmacılarının insafsızlığına terk edilirdi.
Şehir bütün varoşları üç, bilemediniz beş gün (gece) içinde gecekondu ile kaplanırdı. Seçimle iş başına gelen iktidarın da ilk yapacağı iş, bu tür gecekondulara af çıkarmaktı.
Siz, istediğiniz kadar dürüst vatandaş olun. Kılı kırk yarın; devlet-millet hakkını gözetin. El oğlu hem de sürüsüyle, devletin malını işgal ediyor ve bu yaptığı kanunsuzluk, aymaz politikacılarımız yüzünden yanına kâr kalıyor!

Yılmaz ile Ecevit koalisyonu...
Yine hatırlayın sevgili okuyucularım; Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan 90’lı yıllarda İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanı idi. Merkezi idarede de Mesut
Yılmaz ile Bülent Ecevit’in koalisyon hükümeti vardı. İstanbul’un trafik problemine neşter vuran Erdoğan bir dizi faaliyeti, hummalı bir şekilde yürütüyordu. O arada, Kartal-Harem arasındaki karayolunun kenarında raylı sistem yapmak istedi. O yol (E-5) Karayolları’na, dolayısıyla Bayındırlık Bakanlığı’na bağlı idi.
Sırf Tayyip Erdoğan başarı göstermesin diye; merkezi hükümet bu izni vermedi. Halbuki; Tayyip Erdoğan’ın şahsında İstanbullu dövülüyordu! Ama, gelin görün ki, aynı İstanbullu o Mesut Yılmaz’ın ve o Bülent Ecevit’in partilerine oy vermeye devam etti.
Sorumsuz siyasetçi örneklerinin daniskası görülen İstanbul, senelerin ihmali sonunda bu hale getirildi.
Şimdilerde trafik öyle bir hal aldı ki, öyle bir babayiğit bu marazın altından kalkamaz. Her geçen gün de daha kötüye gitmektedir.
Çünkü aynı yollara, her gün yüzlerce araç daha ekleniyor. Şimdiki haliyle İstanbullu, bir dakikada gidebileceği yere en az onbeş dakikada gidebilmektedir. Bir semtten başka bir semte gidişte, otomobilinizle en az kırkbeş dakika trafikte durarak beklemek zorundasınız. Hele sabah ve akşam saatlerinde trafik yoğunluğunda duran araçların durduk yerde yaktığı petrolün yıllık maliyeti iki milyar dolardır!
İstanbul’un trafik problemi kısmen düzeltilebilir. Tamamen düzeltilmesi adeta imkansızdır. Kim, ben düzeltirim diyorsa yalan söylüyordur.
Çünkü, dünyanın bütün metropollerinde trafik bir derttir.
Hele, ekonomik ortam daha da iyileşip halk, daha ziyade araç sahibi olacak ki, o vakit durum şimdikinden daha da korkunç olacaktır.

700-800 bin nüfusu barındıran...
Tekrar etmekte fayda var. Öncellikle yapılması gereken husus, trafik akışını temin etmektir. Bunun için de, ana arterlerden, kenardaki yerleşim yerlerine dönüş yolları Avrupa’daki gibi ihtiyaca cevap verecek sayıda ve genişlikte olmalıdır.
İstanbul’da öyle semtler var ki; 700-800 bin nüfusu barındıran bu yerlere ana arterden geçiş için tek arabalık bir-iki yol ancak var! Bu daracık yollar, istiabı nasıl kaldırır?
Kaldıramıyor ve saatlerce trafikte kalıyorsunuz.


Çerçeve
Fuat Bol

 

ceyhanli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi