![]() |
#1 |
![]() Arkadaslar gecen sene mart ayindan bu zamana kadar yagmur Türkiye ye düzenli yagmiyor. Internetten takip ettinizmi bilmiyorum ama dünyanin her yerinde biraz azalma olsa dahi yagmur yagiyor. Sizce neden Türkiye ye yagmiyor. Acaba ilahi bir cezamidir yagmurun yagmamasi
![]()
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() şükürsüzlük
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zor bir soru...
|
|
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
yagmurun sebebi iklim degisiklikleri, bak bugun haberlerde kuzey buz denizinin 4 sene içinde tamamen eriyecegi yazıyo (daha once 2040 diyolardı). butun bu degişikliklerin sebebi ise insanın kendi yaptıgı seylerin dogal sonuclarıdır. bu konuyla ilgili " uygunsuz gercek " (http://www.iklimkrizi.net/) filmini izlemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum. ote yandan dunyadaki bircok ulke kyoto protokolu ile (http://tr.wikipedia.org/wiki/Kyoto_Protokol%C3%BC) kuresel ısınmaya karsı onlem almak için, kuresel ısınmaya neden olan gazların salınımını azaltmayı taahhut etmişlerdir. asagıdaki haritada bu protokolu imzalayan ulkeleri yesil olarak gorebilirsiniz. ![]() buyugu için http://upload.wikimedia.org/wikipedi...n_map_2005.png turkiye'nin yesil olmadıgını, yani bu protokolu imzalamadıgını soylemeye gerek yok herhalde. hukumetin yapması gereken en onemli seylerden biri bu protokole katılmaktır. bize dusen ise turkiye'nin bu protokolu imzalamsını istedigimizi belirtip hukumetin imzalamasını saglamaktır. zaten yeterince gec, daha fazla gec olmadan bu konuda ustumuze duseni yapmalıyız, cunku ilerde daha sıkıntılı gunlerin bizi bekledigi bir gercek biraz uzun oldu, okuyan herkese tesekkurler. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() uzun olur mu kardeşim. her satırı bilgi dolu paylaşımınız için tşk.ederim +1
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
![]() Alıntı:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() hangi kafa ile arkadaşım?
kader inancını alimlerin nasıl yorumladığına bakın ondan sonra kafalara laf atın tedbir alınır ancak felaketler bizim hatalarımıza verilen uyarıdır sen küresel ısınma falan diyorsun bunlar bir şeylerin sonucu "nedeni"değil! bilim gerek önlem gerek ancak her şey "yazılıdır" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
Kyoto Protokolünü imzalamamız mantıksız! Dünya yaklaşık 60 yıldan fazla bir zamandır nükleer enerjiyi kullandı ve batı ihtiyaçlarını nükleerden karşıladı ve bu haritadaki yeşil bölgelerdeki ülkelerden özellikle Rusya ve Çin sadece prestij olsun diye imzaladı... Yani Amerika, Rusya ve Çin nükleer kullanıyor..Bunun yanında santrallerini yaklaşık 10-15 yıl önce kapatan Fransa İngiltere ve Almanya gibi ülkelerde nükleer enerji olmadan elektrik konusunda çok büyük eksiklik yaşadılar ve yeniden kullanmaya başladılar... Bildiğin gibide dünyayı en fazla kirleten ve iklimi etkileyende nükleer enerjidir! Egsoz gazı veya parfüm gibi az etkideki maddeleriyse kimsenin azaltabileceğini sanmıyorum! Şimdi burada Türkiye'nin söylediği şu. ''Bugüne kadar batı ve birkaç ülke nükleer sayesinde geliştiler ve bu yüzden Kyoto'yu imzalamaları kolay oluyor ancak biz henüz yeni gelişen bir ülke olarak bu enerjiden istediğimiz kadar faydalanamadık.Bu yüzden yeterince kullanmak istiyoruz'' Burada kesinlikle haklıyız çünkü ihtiyacımız var.Ayrıca Amerika ve yine onun gibi devasa ülkeler ve yine Fransa gibi enerji ihtiyacının yüzde 70'ini nükleerden sağlayan ülkeler varken bizim bu anlaşmayı imzalamamızın bi anlamı yok çünkü onlar kullandıkça dünyanın geneli kirlenecek ve iklimimiz etkilenecek! İşte bu yüzden Kyoto'yu imzamalamızın bi anlamı yok ve elimizden geldiği kadar nükleer enerji kullanmalıyız... Yağmur konusuna gelince...Avrupa daha kuzeyde olduğu için yağmur yağabilir bu normal ancak biz Ortadoğuya yakın bir ülke olarak küresel ısınmanın olduğu bir dönemde susuz kalmamız normal diye düşünüyorum... |
||
![]() |
![]() |
#9 |
![]() kuresel ısınma..bırcok bılımsel acıklaması var bunun nıye bı ılahı bır ceza olarak goruyorsunuz anlamıyorum..evet bı ceza bu duyarsızlıgımızın bencıllıgımızın cezası...kendı yaptıklarımızın bır sonucu...
ama buna 17 agustos depremınde bazı kesımın verdıgı cevabı vermek bıraz garıp kacıyor..hatırlarsınız o gunlerı...ınsanların hos olmayan davranıslarına ahlaksızlıklarına tanrının verdıgı ceza yorumunu yapmıslardı..... Afet allah'tan felaket ve ölüm ınsandandır.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() bilim nedir parabol bilim kimdendir her şeyin bilimsel açıklaması yapılıyor
ben ilahi ceza demedim de başımıza gelen her şey Allahtandır bizim şükürsüzlüğümüz yol açmış olabilir ben böyle düşünüyorum Allahım bizi korusun |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|