![]() |
#1 |
![]() AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı, dün gerçekleşen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı'na yönelik gazete haberlerinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
![]() AK Parti'den yapılan yazılı açıklamada, yazılı basın organlarına yansıyan diyaloglar yalanlandı. Tanıtım ve Medya Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Vatan Gazetesi başta olmak üzere bugünkü bazı gazetelerde dün yapılan AK Parti MYK Toplantısı'na atfen gerçek dışı haberler yer almaktadır. Baştan sona uydurma olan diyaloglar, asla cereyan etmemiş olan konuşmalar, hayali senaryolar eşliğinde ne yazık ki manşetlere taşınmıştır. Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın toplantı akabinde verdiği beyan dışındaki bütün bilgilerin gerçeği yansıtmadığını belirtiyor; bilinçli olarak üretilen bu yalan haberleri, gazetecilik meslek ahlak ilkelerini hiçe sayan bu yayınları kınıyoruz. Aynı şekilde Basın Konseyi Başkanı sıfatını da taşıyan Hürriyet Yazarı Oktay Ekşi'nin dünkü grup toplantımızın kapalı bölümünde Genel Başkanımızın sarf ettiği iddia edilen bazı sözleri kamuoyuna yapılmış açıklama gibi gerçek kabul ederek, bunun üzerine yorum bina etmesinin de hangi etik değerlerle bağdaştırıldığı anlaşılamamıştır." Açıklamada, ayrıca, bir haber ajansı tarafından ortaya atılan 'Yedek parti' iddialarının konunun muhataplarınca yalanlandığı hatırlatılırken, "Beyanların ve yalanlamaların yok sayılarak, hiç sorgulanmadan ve doğruluğu araştırılmadan belli gazetelerde yer alması düşündürücüdür" denildi. (habervaktim)
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|