AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 01-23-2010, 02:55   #1
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Exclamation Hrant Dink’i katleden zihniyeti okuldan tanıyoruz!

Hrant Dink’in katilini okuldan tanıyoruz!

Agos Gazetesi genel yayın yönetmeni Hrant Dink’in, 19 Ocak 2007 tarihinde katledilmesinin ardından geçen zamana rağmen bu organize işin arkasındaki bağlantıların aydınlatılmaması ibret vericidir. Cinayet dosyası, derin ve malum karanlığa tetikçilik yapan kuklanın cezalandırılmasıyla kapatılmak ve böylece sürecin içindeki resmi ilişkilerin üstü örtülmek isteniyor.

Oysa ki Hrant Dink’i katleden zihniyetin ve taşeronlarının resmi bir kalkanın ardında korunması, yeni “kafes” tuzaklarının kurulmaya devam etmesi demektir. Bu sebeple cinayetin aydınlatılması için kuklaların yanında kuklacıların da ipliği pazara çıkarılmalıdır. Özgür Eğitim-Sen olarak Hrant Dink’i katleden zihniyeti tel’in ederken, onu eşinden, ailesinden, sevdiklerinden ayıran ölümcül zihniyetin eğitim alanındaki varlığının aynen muhafaza edildiğine dikkat çekmek istiyoruz:

Irkçı, milliyetçi, ayrımcı ve düşmanlaştırıcı zihniyet, Milli Eğitim Sistemi’nde korunup kollandığı sürece, karanlık sürdüğü gibi tetikçi bulmakta da zorluk çekilmeyecektir. O halde Hrant Dink’in eşi Rakel hanımın, cenaze töreninde yaptığı veda konuşmasındaki çağrısını bir kez daha hatırlayalım:

“Yaşı kaç olursa olsun; 17 veya 27, katil kim olursa olsun, bir zamanlar bebek olduklarını biliyorum. Bir bebekten bir katil yaratan karanlığı sorgulamadan hiçbir şey yapılmaz kardeşlerim…” Açılım sürecinde yönünü arayan Türkiye’de, eğitim sistemine hâkim olan resmi ideolojinin sorgulamadan kaçırılması, sadece mezkûr karanlığı besleyecektir. Bu sebeple, okullarda, eğitim ve öğretim programlarında, ders kitaplarında ve ders dışı faaliyetlerde sürdürülen her türlü ayrımcı yaklaşıma mutlak surette son verilmelidir.

Eğitim sisteminin amaçları ve uygulamaları insani bir perspektifle baştan aşağı yenilenmelidir. Köklü bir değişiklikten önce acilen atılması gereken adımların başında ise Milli Eğitim Sistemi’ne askeri müdahalelere son verilmesi ve Milli Güvenlik Bilgisi derslerinin kaldırılmasıdır.

Özgür Eğitim-Sen olarak şu soruları gündeme getirmek istiyoruz:

Milli Güvenlik Bilgisi gibi bir ders halen ortaöğretimlerde verilirken, eğitim sisteminin iliğine kadar işleyen militarist zihniyetten nasıl kurtulabiliriz?

Amacı “Modern harbin psikolojik, politik, ekonomik ve sivil savunma konuları üzerinde her yurttaşın bilmesi ve yapması gereken görevlerle genel savunma sorunları hakkında öğrencileri aydınlatmak” olan ve muvazzaf subaylar tarafından verilen derslerde, tüm komşu ülkeleri düşmanlaştırmak, farklı dini ve etnik kimliğe sahip insanları sürekli “irticai” ya da “bölücü” tehdit gibi lanse etmek, ayrımcılık ve ifsad değilse nedir?

Halkın nasıl düşüneceğini, neye inanacağını ve kiminle nasıl bir diyalog geliştireceğini tayin etmek ve bunu üniformayla girilen derslerde “tek doğru” gibi sunmaya kalkışmak hangi zihniyetin ürünüdür?

MGK tavsiyesi emir telakki edilip okullarda “Sarı Gelin” gibi, halen bu ülkede mensupları bulunan bir halkı açık hedef haline getiren yapımlar sorgusuz sualsiz izlettirilebiliyorsa; çocuk masumiyetinin resmi dogmalarla kirletilmesinin ve yeni Ogün Samast’ların bulunabilmesinin önüne nasıl geçilebilir?

Özgür Eğitim-Sen olarak temennimiz; çocuklarımızı, gençlerimizi ve geleceğimizi mahveden her türlü tektipçi, ayrımcı, dışlayıcı ve yasakçı zihniyetin eğitim sisteminden ve hayatımızdan artık tamamen çıkmasıdır. İnsanları birbirine karşı kışkırtmaya zemin hazırlayan faktörlerin okullarda da devre dışı bırakılmasıdır. Unutulmasın ki; birbirimizin hakkını, hukukunu gözetmeyi öğretemeyen her eğitim sistemi, ancak toplumsal sorunların derinleşmesine yol açar.

Ve bu durum katl, linç ve tenkil görüntülerinin tekrar edilmesiyle sonuçlanır. Tıpkı Selendi örneğinde gördüğümüz gibi… Evleri basılan, yağmalanan ve şiddete maruz kalan Romenler, sırf hâkim zihniyetin “makbul vatandaş” tanımına uymadığı için tenkil politikalarıyla karşı karşıya kalarak ikinci kez mağdur edildi… Taşlı sopalı saldırıyı düzenleyenlere dokunulmayıp da mağdurların yurtlarından edilmelerine göz yummak, ancak halkı birbirine karşı kamplaştıran ve böylece onları kolayca kafesleyebileceğini düşünenlerin işine gelir. Ve bugün engel olunmayan her zulüm, aydınlatılmayan her karanlık olay, failleri ortaya çıkarılmayan her cinayet dosyası; yarın içinden yeni katiller ve kurbanlar çıkarır.

Özgür Eğitim-Sen olarak Hrant Dink cinayeti üzerine düşen karanlık perdesinin eğitim sisteminden de kalkması için sorumluluklarımızı yerine getireceğimizi hatırlatıyor; Milli Eğitim Bakanlığı’na ise eğitimdeki ötekileştirici, ayrımcı, inkârcı ve yasakçı uygulamaların kaldırılması için gerekli düzenlemelerin bir an önce yapılması çağrımızı yineliyoruz.

Özgür Eğitim-Sen

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-23-2010, 04:54   #2
Kullanıcı Adı
İntifada
Zaten bu dersten lise döneminde çok çekmiştim.
İlk dönem 25 soruluk bir sınav.Önümdeki kızdan geçirdim hepsini kız 100 aldı adam adımı okudu teğmendi böyle artist bir tavırla
-Dedim benim
-0 dedi
-Hocam nasıl 0 olur dedim?
25 soruyu 2 puan üzerinden tutmuş birde 26. soru sormuş klasik olarak laiklik nedir diye
tabi ben kopya geçirdiğim için testleri o klasik soruyu görmedim
-Hocam dedim bari 50 puanı verseydiniz
-Ben laikliği bilmeyen adama 1 puan vermem dedi
-Vermezsen verme dedim ve dersten çıktım
dönem sonu 1

2. dönem aynı hoca bir derse geç geldim tuttu dedi şınav çekmezen almam derse
çekmiyorum burası kışlamı dedim
çıkardı not kağıdına 2 yazdı birdaha gelme benim dersime dedi canıma minnet ermeni meslesini konuşmaktan sıkılmıştım zaten ve gittim.

Çok gerksiz bir ders bencede bu ders kalksın krediside din kültürüne yazılsın bence
Alt 01-23-2010, 05:01   #3
Kullanıcı Adı
rizzelli
Alıntı:
mhfzkrdmkrt34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Zaten bu dersten lise döneminde çok çekmiştim.
İlk dönem 25 soruluk bir sınav.Önümdeki kızdan geçirdim hepsini kız 100 aldı adam adımı okudu teğmendi böyle artist bir tavırla
-Dedim benim
-0 dedi
-Hocam nasıl 0 olur dedim?
25 soruyu 2 puan üzerinden tutmuş birde 26. soru sormuş klasik olarak laiklik nedir diye
tabi ben kopya geçirdiğim için testleri o klasik soruyu görmedim
-Hocam dedim bari 50 puanı verseydiniz
-Ben laikliği bilmeyen adama 1 puan vermem dedi
-Vermezsen verme dedim ve dersten çıktım
dönem sonu 1

2. dönem aynı hoca bir derse geç geldim tuttu dedi şınav çekmezen almam derse
çekmiyorum burası kışlamı dedim
çıkardı not kağıdına 2 yazdı birdaha gelme benim dersime dedi canıma minnet ermeni meslesini konuşmaktan sıkılmıştım zaten ve gittim.

Çok gerksiz bir ders bencede bu ders kalksın krediside din kültürüne yazılsın bence
ilginçmiş cidden.

bizim derse giren teğmen tam bir melekti.sınavdan önce 20 soru verirdi ezberleyin der,10 tanesi çıkardı.

kantinde futbol konuşurduk,dersin çoğu da geyik olurdu.bazı arkadaşlarla sigara dahi içerdi.
rizzelli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-23-2010, 05:05   #4
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Milli Güvenlik Dersi, TSK'nın bu milletin gençleri üzerindeki balyozudur. Bu derslere giren tipler genelde bahsettiğin gibi oluyor muhafazakar... Gençliğe ulusalcı, laikçi rejimi kutsatıp ataizmi ideoloji olarak benimsetmeye çalışıyorlar. Aşırı milliyetçilik ya da ulusalcılık zehri bu derslerde enjekte ediliyor. Normal bir ülkenin eğitim sisteminde Milli Güvenlik Dersi diye bir askeri vesayet olmaz.

İmam Hatip'te dahi başörtüsü yasağı sorunu çıkmasına sebep oluyorlar. Kızların başını açtırıyorlar.
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-23-2010, 06:12   #5
Kullanıcı Adı
delidumrul
ben liseyi Özbekistan Taşkentte okudum. Okulumuz türk kolejlerinden biriydi ve Özbek zorunlu derslerinin arasında bu dersin rus versiyonu olan özbekçe adı Çakırıkke Tayyarlaş(Teskereye Hazırlık) olan dersi gördüm. Benim öğrendiğim nükleer saldırıda ne yapılması gerektiği, kalaşnikofun özellikleri, birkaçtane rusça ve özbekçe marştı. Görünüşe ve yorumlara bakılırsa sizden şanslıyım.Türkiye de bu ders yerine bence vatandaşın sosyal hakları nelerdir, nasıl doğru düzgün aile olunur, iş hayatında gençleri neler bekliyor gibi içerikleri olan bir ders gösterilmeli.
delidumrul isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-23-2010, 15:38   #6
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Tarikatları terör örgütü gibi gösteren belgeselleri izlemeler
Türkçü kafatasçı görüşleri vatanseverlik adına insanların beyinlerine işlemeler
Tsk nın iç hizmet yönetmeliğini bile ezberliyorduk o derste
Okullarda militarizme HAYIR !

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
dersine, güvenlik, hayır, milli

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)