AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.

Stil
Seçenekler

Alt 07-20-2010, 15:44   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Thumbs down ÖSYM Başkanı: UNUTTUK!

ÖSYM Başkanı Yarımağan, üniversite adaylarının geleceğine şekil verecek olan sınav kılavuzundaki 49 program yanlışlığını ‘küçük bir unutkanlık” diye açıkladı

ÖSYS kılavuzundaki hata iddialarına son noktayı ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan koydu. Ünivesite adaylarının geleceğini belirleyecek olan sınavın kılavuzunu hazırlanırken yanlışlık yaptıklarını kabul eden Yarımağan ‘’2009 ÖSYS en küçük puan ve başarı sıraları bilgilerinde, 49 program için yanlışlık var. Bu yanlış küçük bir unutkanlıktan kaynaklanıyor. Görme adayların yerleştirmelerinde bir takım özel işlemler yapılıyor. Çünkü görme engelli adaylar şekilli sorulardan muaflar. Bunu iki sayfalık bir düzeltme halinde hazırladık, internet sayfamıza da koyduk’’ dedi.

ÇOK DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Yarımağan, ‘küçük hata’ diye ifade ettiği ama bir çok adayın geleceğini değiştirecek hatayla ilgili şu yorumları yaptı: ”Bu 49 program yanında, bana gelen tepkiler içinde neredeyse tüm programların başarı sırası ve puanları yanlışmış gibi bir izlenim oluyor. Bu yıl önemli değişiklikler yapıldı. Hatırlayalım. Geçen sene sadece 2 sınav yapılırken, 1+1’ken bugün 1+5 sınav yapıldı. LYS testlerindeki soru sayıları önemli derecede arttı. LYS testlerinin süreleri birbirinden ayrıldı. Puan türleri 7’den 18’e çıktı. Sınav yerleştirme puanlarının aralıkları 100’den 500’e çıkarıldı. Alan içi yerleştirmede okul başarısının yetkisi yüzde 19 iken bu yüzde 13’e indi. Bunun ciddi sonuçları var.”

ALAN DIŞI DÜŞÜK OLUR

Geçen yıl bir çok programa alan dışı yerleşmenin katsayı nedeniyle olmadığını hatırlatan Yarımağan “Bu yıl kılavuzdaki başarı sıraları da gösteriyor ki tüm programlara alan dışı yerleşmeler olabilir. Bunun olamayacağı program yok. Ama tercih yapılırsa. Şunu da görüyoruz, alan dışı yerleşmelerin sayısı düşük olacaktır” diye konuştu.

Doğru tercih için öneriler

Sait Gürsoy (Eğitim Uzmanı): “Hiç yoktan iyidir” mantığıyla çalışılmış. Öğrenci tercih yaparken yüzde 70 doğruluk derecesini gözönünde bulundursun. Bölümlerin taban puanını koyarak, 2009’da bölümün aldığı başarı sırasını yerleştirsin. 2010’daki yaklaşık puan dönüşümünü de eklesin.

Hakan Baykal (Pi Analitik Rehberlik Uzmanı): Varolan formülle hatalar ortaya çıkıyor. 49 değil, 149 hatta belki daha fazla hata var. Tercihe dar odaklı bakılmasın, uzman yardımı alınsın.

Cihat Şener (Eğitim Uzmanı): Bu çocuklar engelli, daha az net yaptığı için daha yüksek puan almış görünüyor. Bana göre sıkıntı yok. Düzeltilen metne bakıldıktan sonra sorun olmaz.

Bu yıl öğretmenliğe daha çok aday girecek

Ek puanın etkisinin bu sene ciddi şekilde azaldığını ifade eden ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, öğretmenlik programlarına

STAR

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-20-2010, 15:46   #2
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Hiç birşey belli değil Bu BELİRSİZLİĞİ KINIYOrum......
Alt 07-20-2010, 16:01   #3
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
bu hıyarlar benim diploma notumu da yanlış hesaplamıştılar. diploma notu benden çok daha aşağı olanlar benden 10 puan fazla almıştılar. o zaman en çok puan getiren türkçeydi 0,6 puandı bir türkçe sorusunun doğru cevabı. bu beceriksizler yüzünden istediğim bölümü okuyamadım, derhal istifa etmeliler, bu tür hatalar yapılması öğrencilerin ÖSYM ye güvensizliğine yol açıyor. ben hakkımı helal etmiyorum
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-20-2010, 16:05   #4
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Daha neler neler...
Sınav başvuru tarihleri kesinlikle uzatılmayacak dediler 3 sefer uzattılar lys de...
Alt 07-20-2010, 16:22   #5
Kullanıcı Adı
unnamed
bunlar ne iş yapar?
gerekli kontrolleri yapsanıza...
o kadar gencin hayatıyla oynuyorlar...
yada 1 senelerini yiyorlar....

Alt 07-20-2010, 16:32   #6
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Unutmuşlar...
ALLAH ALLAH...
Savunmaya bak...
Unuttuk...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-20-2010, 16:35   #7
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Aç insanın yemek yemeyi unutması gibi bişey...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)